default-image

Πενθεί το ΤΕΙ Κρήτης - τελευταίο αντίο στους δύο φοιτητές

Κρήτη
Πενθεί το ΤΕΙ Κρήτης - τελευταίο αντίο στους δύο φοιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΤΕΙ Κρήτης αλλά και ολόκληρο το νησί θρηνεί για το θάνατο δύο νέων παιδιών, φοιτητών του ΤΕΙ, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε με τραγικό τρόπο έπειτα από τροχαίο το Σάββατο το απόγευμα, στην περιοχή του Κουμπελή, στα Χανιά. Τελευταίο αντίο για τον Ηρακλειώτη φοιητητή σήμερα καθώς η νεκρώσιμος ακολουθία του Βαγγέλη Μπούζουκα σπουδαστή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης (στην φωτογραφία) τελέστηκε τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στη Θέρισο.

Το απίστευτο δυστύχημα σημειώθηκε όταν η τετράτροχη "γουρούνα" στην οποία επέβαιναν οι δύο φίλοι βγήκε από την πορεία της και κατέληξε στα βράχια. Οι νεαροί, ηλικίας 22 και 20 ετών, πετάχτηκαν από το όχημα και βρέθηκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγούν...

Πρόκειται για τον Ηρακλειώτη Βαγγέλη Μπούζουκα και το νεαρότερο φίλο του, με καταγωγή από την Εύβοια, Δημήτρη Κόκκο. Το μοιραίο συμβάν έλαβε χώρα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, κοντά στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, στον Κουμπελή. Οι δύο σπουδαστές της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ, στα Χανιά, επέβαιναν στη "γουρούνα", ενώ μερικά μέτρα ξοπίσω τους ακολουθούσε ένας 23χρονος συμφοιτητής τους, με το δίκυκλό του.

Πάλη με τα κύματα

Κάτω από αδιευκρίνιστες - μέχρι χθες - συνθήκες, το τετράτροχο όχημα βγήκε από την πορεία του, σε μια στροφή του δρόμου, με αποτέλεσμα να σπάσει τις μπάρες ασφαλείας και να πέσει στα βράχια. Οι δύο νεαροί βρέθηκαν να παλεύουν στην ταραγμένη θάλασσα. Με το που αντιλήφθηκε το τι είχε συμβεί, ο 23χρονος φίλος τους κατέβηκε από το μηχανάκι του και έπεσε στο νερό για να τους βοηθήσει. Αντιμέτωπος με τα κύματα και το σκοτάδι, επιχείρησε με αυτοθυσία να τους σώσει, χωρίς, δυστυχώς, να τα καταφέρει: Βγήκε από τη θάλασσα και ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα, βούτηξαν στη θάλασσα ιδιώτες δύτες, οι οποίοι έπειτα μετά από περίπου μία ώρα εντόπισαν και ανέσυραν τα άψυχα κορμιά των δύο νεαρών.

Από πνιγμό

Το άχαρο έργο της νεκροψίας-νεκροτομής των σορών των δύο φίλων ανέλαβε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης. Όπως διαπιστώθηκε, χθες, οι νεαροί έφεραν τραύματα από την πτώση τους στα βράχια, ωστόσο η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος των άτυχων σπουδαστών προήλθε από πνιγμό εντός της θάλασσας. Τα νέα του τραγικού χαμού των νεαρών έφτασαν γρήγορα στις οικογένειές τους, οι οποίες δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξαναδούν ποτέ τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η απώλεια των δύο σπουδαστών έχει βυθίσει στο πένθος την κοινότητα του ΤΕΙ στα Χανιά, καθώς δεκάδες συμφοιτητές και φίλοι τους εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη θλίψη τους για το θάνατό τους. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του 22χρονου Βαγγέλη Μπούζουκα έχουν βυθιστεί σε βαρύ πένθος.

Απαρηγόρητος

Τραγική φιγούρα του δράματος που εκτυλίχθηκε στα Χανιά ήταν ο 23χρονος φίλος των αδικοχαμένων σπουδαστών. Ο νεαρός, βλέποντας τους συμφοιτητές του να χάνονται στο νερό, δε δίστασε να βουτήξει για να τους σώσει, παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και το σκοτάδι. Απαρηγόρητος, ο 23χρονος μεταφέρθηκε, μάλιστα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News