default-image

Στίχοι του Σεφέρη σε τοίχο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Κρήτη
Στίχοι του Σεφέρη σε τοίχο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσφυγική κρίση προβάλλεται φέτος από εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Και το Ηράκλειο έστειλε το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πρόσφυγες μέσα από στίχους του Γιώργου Σεφέρη, οι οποίοι αποτυπώθηκαν σε τοίχο, δίπλα από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου χορωδία έδωσε παράλληλα μια αισιόδοξη νότα σε διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο σε δημοτικά σχολεία του κέντρου αλλά και στην κεντρική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Με τους στίχους του Γιώργου Σεφέρη, το Ηράκλειο στέλνει ένα ποίημα για τους πρόσφυγες, εκδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Συνθήματα στους τοίχους της πόλης αντικαθιστώνται με στίχους από ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων Κρητών και άλλων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού.

Έξω από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου έδωσε μια διαφορετική συναυλία.

Ποιήματα θα ζωγραφίσουν αύριο το πρωί μαθητές διαφόρων δημοτικών σχολείων του κέντρου του Ηρακλείου ενώ στις 7 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με τίτλο « Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες».

Η εκδήλωση  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, απαγγελίες ποιημάτων με συνοδεία πιάνου, έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες, έκθεση έργων των μαθητών, παρουσίαση θεατρικού μονόπρακτου από το έργο « Εθνικότητά μου, το χρώμα του Ανέμου» από τη θεατρική ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News