default-image

Απατεώνες πλασάρουν σε αγρότες "μαϊμού" προγράμματα

Κρήτη
Απατεώνες πλασάρουν σε αγρότες "μαϊμού" προγράμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύματα επιτήδειων που προσποιούνται τηλεφωνικά τους μελετητές, κινδυνεύουν να πέσουν το τελευταίο διάστημα, αγρότες που δέχονται κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα και ενημερώνονται για δήθεν προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν.

Μέχρι και την αρμόδια διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης στο Ηράκλειο κινητοποίησε η απάτη που φαίνεται ότι έχουν στήσει υποτιθέμενοι μελετητές που καλούν στα κινητά τους τηλέφωνα τους αγρότες και ενημερώνοντάς τους για νέα προγράμματα τους ζητούν χρήματα για να τους στείλουν τις προκηρύξεις των προγραμμάτων, τα οποία όμως δεν είναι υπαρκτά.

Διαθέτουν πλήρη στοιχεία και τηλέφωνα

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται το πρόβλημα σημείωσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές ,πλην όμως είναι από τις λιγοστές φορές που έχει τέτοια έκταση το φαινόμενο, με την απορία σχετικά με το από που λαμβάνουν στοιχεία αγροτών και τηλέφωνα, να διευρύνεται.

Όπως πάντως επισημάνθηκε η ανάγκη οι παραγωγοί να είναι διπλά προσεκτικοί είναι επιβεβλημένοι, καθώς πολύ συχνά ανυποψίαστοι άνθρωποι πέφτουν θύματα τέτοιων επιτήδειων, δίχως πάντως αυτή τη φορά παρά το εύρος των τηλεφωνημάτων που έχουν γίνει, να έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι παραγωγοί έπεσαν σε αυτή την παγίδα.

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News