Κρήτη

Την Δευτέρα θα δοθούν προνοιακά επιδόματα στα Χανιά

Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους του δήμου Χανίων τα επιδόματα πρόνοιας για το πρώτο δίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Παράλληλα, με αφορμή παρατηρήσεις και παράπονα δικαιούχων για καθυστέρηση της καταβολής, η υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση των επιδομάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σχετική απόφαση κατανομής πόρων εξεδόθη από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 2 Μαρτίου 2016 και έλαβε, στον δήμο Χανίων, αριθμό πρωτοκόλλου στις 3 Μαρτίου 2016. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου παρέδωσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο-Υπηρεσία Επιτρόπου Χανίων τους φακέλους νέων δικαιούχων και περιπτώσεων επαναχορήγησης για προέλεγχο, όπως είχε ζητηθεί.

Στις 8 Μαρτίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Χανίων και έλαβε την απόφαση για τη διάθεση της σχετικής πίστωσης. Στις 9 Μαρτίου η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου παρέδωσε προς το Ελεγκτικό Συνέδριο-Υπηρεσία Επιτρόπου Χανίων τα σχετικά εντάλματα προς έλεγχο και υπογραφή και στις 16 Μαρτίου 2016 ειδοποιήθηκε και παρέλαβε από το Ελεγκτικό Συνέδριο-Υπηρεσία Επιτρόπου Χανίων όλα τα σχετικά εντάλματα υπογεγραμμένα. Την ίδια ημέρα δόθηκε εντολή από τον δήμο για πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων, ενημερώνοντάς τους, παράλληλα, για την ημέρα της καταβολής.

Η απόφαση αφορά 2.378 δικαιούχους για 13 κατηγορίες πολιτών. Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι 1.705.352,74 ευρώ, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση. Το μεγαλύτερο μέρος των επιδομάτων αφορά 1.278 δικαιούχους βαριάς αναπηρίας, οι οποίοι θα εισπράξουν συνολικά το ποσό των 833.841,37 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια