default-image

Οικογενειακή υπόθεση η διακίνηση ναρκωτικών για "4"

Κρήτη
Οικογενειακή υπόθεση η διακίνηση ναρκωτικών για "4"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διακίνηση και μάλιστα σκληρών ναρκωτικών ουσιών αποδείχθηκε οικογενειακή υπόθεση  για τη σύντροφο βαρυποινίτη και τους δύο γιούς της, με αποδέκτη των ουσιών τον 60χρονο έγκλειστο φυλακών. Όπως αποδείχθηκε η 51χρονη και οι γιοί της ηλικίας 29 και 34 ετών προσπάθησαν να κρύψουν 800 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία μετέφεραν για λογαριασμό του 60χρονου βαρυποινίτη των φυλακών του Δομοκού, γνωστού για περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. 

Η 52χρονη με τα παιδιά της κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν και στη σύλληψη του 60χρονου. Ωστόσο μέχρι να φτάσουν στην άκρη του νήματος χρειάστηκαν συντονισμένες κινήσεις.

Γιγάντια επιχείρηση

Λόγω της σοβαρότητα της υπόθεσης στήθηκε μία γιγάντια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ -σε δύο μάλιστα πόλεις σε Ηράκλειο και Χανιά- την οποία συντόνιζε ο ίδιος ο Γενικός  Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης. Κλιμάκια είχαν ακροβολιστεί παντού, σε όλα τα σημεία της πόλης προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανή διαφυγή. 

Συγκεκριμένα μετά την άφιξη πλοίου από τον Πειραιά στα Χανιά, αρχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς τα τρία μέλη της οικογένειας με την… ύποπτη δράση να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Παρακολούθησαν τις κινήσεις

Στη συνέχεια και αφού παρακολουθήθηκαν οι κινήσεις τους έκρυψαν τη συσκευασία σε σημείο του Ηρακλείου, ενώ αποδείχθηκε ότι περιείχε στο εσωτερικό της 16 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 813 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Μητέρα και γιοι βρέθηκαν με χειροπέδες, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης,το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και 2 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News