Κρήτη

Οι εκπαιδευτικοί για τις καταγγελίες σε βάρος του δασκάλου

Μετα τις καταγγελίες γονέων μαθητών δημοτικού της Ιεράπετρας περί αντιπαιδαγωγικής συμπεριφοράς δασκάλου με αποτέλεσμα να ζητηθεί έρευνα της αστυνομίας, υπήρξε όχι μόνο αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτή τη φορά ο Σύλλογος  Εκαπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη" τοποθετείται υπερ του δασκάλου κάνοντας λόγο στοχοποίηση και ψευδείς ειδήσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος:

"Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (ραδιοφωνικές εκπομπές και ιστοσελίδες) κατηγορίες εναντίον εκπαιδευτικών-μελών του συλλόγου μας. Πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται συνάδελφοί μας για «  Bullying  προς μαθητές». Τις κατηγορίες αυτές τις διατυπώνει ένας πολύ μικρός αριθμός γονέων εναντίον των εκπαιδευτικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας. Μετά από έξι ημέρες διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω «ανθρωποφάγων» εκπομπών και δήθεν δημοσιογράφων που θέλουν «σάρκα και αίμα», μάθαμε επιτέλους από «έγκυρο» σταθμό της Ιεράπετρας με τη δημοσιοποίηση έγγραφης αναφοράς, ότι στοχοποιείται με τον πιο απάνθρωπο τρόπο ο συνάδελφός μας Α.Τ. πως τάχα υβρίζει τα παιδιά του σχολείου, «Τα διασύρει, τους μειώνει την αυτοπεποίθηση και τα στοχοποιεί ώστε να γίνονται θύματα Bullying από τα υπόλοιπα παιδιά».

Ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Ο Α.Τ. είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση και τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής μας. Είναι γνωστό σε όλους ότι ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπεράσπιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Έχει πρωτοστατήσει και συνεχίζει να αγωνίζεται από κάθε μετερίζι για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου αλλά και κάθε δημόσιου αγαθού, για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.

Η δράση του αυτή αναγνωρίζεται τόσο από τους συναδέλφους του, αφού εκλέγεται επί σειρά ετών σε κάθε θέση για την οποία θέτει υποψηφιότητα (πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη», αιρετός στο ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ, αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου των δασκάλων), όσο και από την τεράστια πλειονότητα των γονέων. Επίσης, η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του συγκεκριμένου σχολείου, καταμαρτυρεί ότι όλες οι τερατολογίες που ακούστηκαν είναι ψευδολογίες και μυθεύματα.

«Επίθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα»

Θεωρούμε ότι η επίθεση στο συνάδελφό μας Α.Τ. αφορά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι εκπαιδευτικοί με τους καθημερινούς αγώνες μέσα και έξω από την τάξη, συμβάλουμε καθοριστικά στη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε δίπλα μας και τους γονείς των μαθητών μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιλύουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις και τα προβλήματα που ανακύπτουν πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από το διάλογο και την προσπάθεια αμοιβαίας κατανόησης.

Η σπίλωση των εκπαιδευτικών και η καλλιέργεια απαξιωτικού κλίματος απέναντί τους οδηγεί στη διάλυση του τόσο απαραίτητου παιδαγωγικού κλίματος και διαρρηγνύει τη σχέση δασκάλου- μαθητή σε εγκληματικό βαθμό.

Στηρίζουμε απερίφραστα το συνάδελφό μας στην άδικη επίθεση που δέχεται. Καλούμε τους γονείς να απομονώσουν όσους με τη συμπεριφορά τους επιχειρούν να σπιλώσουν το συνάδελφό μας".

Σχόλια