default-image

Στο αυτόφωρο σήμερα ο βίαιος πατέρας

Κρήτη
Στο αυτόφωρο σήμερα ο βίαιος πατέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο 45χρονος αγρότης, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και τον 8χρονο γιο τους.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης την περασμένη Παρασκευή, είχε πάρει αναβολή για να δικαστεί σήμερα. Ωστόσο, θεωρείται αμφίβολο εάν τελικά η υπόθεση εκδικαστεί, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων.

Το χρονικό

Το τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε πριν από ακριβώς μία εβδομάδα. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης το αγοράκι παρουσιάστηκε στο σχολείο όπου φοιτά, στο Αρκαλοχώρι, φέροντας στο πρόσωπό του εμφανή σημάδια κακοποίησης. Οι δάσκαλοί του ανησύχησαν και ρώτησαν τον 8χρονο τι είχε συμβεί. Αρχικά ο μικρός αρνήθηκε να πει στους εκπαιδευτικούς τι είχε γίνει, ωστόσο μετά την επιμονή των τελευταίων, το παιδί τούς αποκάλυψε ότι το είχε χτυπήσει ο πατέρας του.

Οι δάσκαλοι ειδοποίησαν άμεσα την ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου να ξεκινήσουν την αναζήτηση των γονιών του 8χρονου. Όταν τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν την 36χρονη μητέρα του παιδιού, μια νέα πτυχή της υπόθεσης ήρθε στο φως: Όπως τους είπε η ίδια, την προηγούμενη ημέρα είχε μεταβεί στο τοπικό Κέντρο Υγείας, καθώς είχε πέσει - και αυτή - θύμα ξυλοδαρμού από το σύζυγό της. Από την επίθεση που φέρεται να δέχτηκε η 36χρονη έσπασε την κλείδα της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την αναβολή της δίκης την προηγούμενη εβδομάδα, είχε αφεθεί ελεύθερος. Του απαγορεύτηκε, ωστόσο, να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων το γιο του και τη γυναίκα του, ενώ του επιβλήθηκε ακόμη να παραμείνει μακριά τόσο από το σπίτι της οικογένειας, όσο και από το σχολείο του παιδιού.

Κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ερωτώμενος για το λόγο για τον οποίο χτύπησε - όπως κατηγορείται - τη γυναίκα του και το παιδί του, εκείνος απάντησε ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς δεν έχει χτυπήσει κανέναν».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο 45χρονος αναμένεται να δικαστεί για "ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη", η οποία αφορά, ωστόσο, μόνο στον ξυλοδαρμό του γιου του. Αναφορικά με την επίθεση εναντίον της συζύγου του, έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, καθώς για τη συγκεκριμένη πράξη είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

ρεπορτάζ :Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News