default-image

Ο 62χρονος που θρέφει τρεις οικογένειες με μια σύνταξη!

Κρήτη
Ο 62χρονος που θρέφει τρεις οικογένειες με μια σύνταξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιματηρές οικονομίες ακόμη και στα είδη καθημερινής ανάγκης αναγκάζονται να κάνουν χιλιάδες κρητικοί για να τα βγάλουν πέρα.

Μόνο με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να σταθούν αξιοπρεπώς χιλιάδες κρητικές οικογένειες που επιβιώνουν με έναν πενιχρό μισθό, είτε τη σύνταξη του παππού όπως στην περίπτωση του κ.Γιώργου Σαριδάκη.

Στα 62 του μετά από δεκαετίες βαριάς και επίπονης εργασίας με ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά ,όχι μόνο είδε τη σύνταξη του να συρρικνώνεται στα 800€, αλλά τη διαθέτει εξ ολοκλήρου για να στηρίξει και τις οικογένειες των παιδιών του που δουλεύουν εποχικά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «έχω δύο παιδιά , δύο κόρες οι οποίες ήταν εποχικά εργαζόμενες και τώρα δεν δουλεύουν. Ζορίζομαι κι εγώ προσωπικά αλλά συντηρώ τα παιδιά και τα εγγόνια. Στο σούπερ μάρκετ ξοδεύω περίπου 600 ευρώ γιατί βοηθάω και τα παιδιά μου».  

Με αιματηρές οικονομίες γεμίζουν το τραπέζι

Οι πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της τοπικής αγοράς αλλά και του οικογενειακού προγραμματισμού για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, εξακολουθούν να γράφονται με την κρίση αντί να υποχωρεί να εντείνεται.

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας καταναλωτή πολίτες περιέγραφαν πως με αιματηρές οικονομίες καταφέρνουν να γεμίζουν το καθημερινό τραπέζι για να ζήσουν ακόμη και τρεις οικογένειες με μια πενιχρή σύνταξη. Οι περικοπές είναι τόσο ποσοτικές όσο και την ποιότητα των τροφίμων, με τον πρόεδρο της ένωσης καταναλωτών να προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών.

Υπολογίζεται πως η μηνιαία δαπάνη των νοικοκυρών  έχει μειωθεί την τελευταία πενταετία κατά 14,8%.

Το καλάθι της νοικοκυράς... άδειασε

Το καλάθι της νοικοκυράς άδειασε και οι λίγες σακούλες στα χέρια των καταναλωτών που βγαίνουν από τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν παρά γάλα απαραίτητο για τα παιδιά και ότι χρειάζεται για να στρωθεί σήμερα το τραπέζι.

Με τον οικογενειακό προϋπολογισμό να περιορίζεται στα απαραίτητα είδη διατροφής, η βύθιση της τοπικής οικονομίας και ο αφανισμός των εμπορικών καταστημάτων στη δίνη της κάθετης μείωσης της ζήτησης καταναλωτικών αγαθών συνεχίζεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Οι περικοπές είναι τόσο ποσοτικές όσο και την ποιότητα των τροφίμων καθώς εννέα στους δέκα καταναλωτές εξοικονομούν χρήματα μέσω προσφορών, ακόμη και αν η διατροφική του αξία είναι αμφίβολη. Με τον πρόεδρο της ένωσης καταναλωτών να προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών.

Ρεπορτάζ:

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News