default-image

Μ. Μπόση: Αντί λύσεων φόβοι γενικευμένης σύρραξης στη περιοχή 

Κρήτη
Μ. Μπόση: Αντί λύσεων φόβοι γενικευμένης σύρραξης στη περιοχή 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημόσια σφαίρα της πολιτικής, ιδίως στα εθνικά θέματα, οι "γκάφες" είναι απαγορευτικές να γίνονται ή να εκστομίζονται. Έτσι σχολίασε η Πανεπιστημιακός και αναλύτρια ζητημάτων Ασφάλειας και Διεθνούς Πολιτικής Μαίρη Μπόση την υπόθεση Μουζάλα, μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Ωστόσο αναφερόμενη  στις εξελίξεις  με επίκεντρο το Προσφυγικό, σημείωσε ότι στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες που αρχίζει αύριο δεν αναμένει ουσιασιτκές αποφάσεις, εμμένοντας στη άποψη ότι η Ελλάδα όφειλε να έχει μία επιθετική πολιτική για τις ευθύνες  παραγόντων στο θέμα όπως η Τουρκία, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις ακόμη και για θέματα όπως της ΠΓΔΜ, δεν έχουν ενιαία εθνική πολιτική και στάση, ακόμη είπε χαρακτηριστικά δεν έχουμε συμφωνήσει πάνω στα εθνικά θέματα σε μία γραμμή ουσίας.

Η ίδια εκτιμά ότι δεν υπάρχει διάθεση  για λύσεις αλλά μεμονωμένες πολιτικές στην Ε.Ε. όπου η ακροδεξιά ατζέντα κερδίζει διαρκώς έδαφος ακόμη και σε μετριοπαθείς κυβερνήσεις, ενώ δήλωσε απαισιόδοξη για τις εξελίξεις που όπως είπε μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη ανάφλεξη στη περιοχή μας, με εμπλοκή και των Βαλκανίων και της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News