Κρήτη

Εκτοξεύονται οι κρατήσεις στην Κρήτη-Ο "γρίφος" των Ρώσων

Σχεδόν πολλαπλασιαστικά αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες οι κρατήσεις στην Ελλάδα, ενόψει μιας τουριστικής σεζόν που ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή με την πρώτη άφιξη πτήσης από τη Γερμανία.

Γερμανοί και Άγγλοι φαίνεται ότι θα κάνουν  και φέτος δυναμική επάνοδο στην τουριστική αγορά του νησιού, με μεγάλο αίνιγμα να αποτελούν μέχρι και αυτή την ώρα οι Ρώσοι, αφού θέματα με τα βιομετρικά και τις βίζες από το προξενείο της χώρας στη Μόσχα και η στελέχωση από το Υπουργείο Εξωτερικών ακόμη δεν έχουν λυθεί, απειλώντας άμεσα τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά τουριστών για την Κρήτη.

 

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου, ανοίγει η αυλαία της τουριστικής περιόδου με τους Γερμανούς και φέτος να κάνουν το ποδαρικό, με δύο πτήσεις: Της Air Berlin και της Condor που θα φέρουν τους πρώτους 340 επισκέπτες,με μία μέρα διαφορά από την έναρξη των προγραμματισμένων δρομολογίων που ανοίγουν το Σάββατο για την Aegean και την German Wings και θα συνδέουν το αεροδρόμιο Ηράκλειου με αεροδρόμια πόλεων της Γερμανίας.

Επάνοδος για Γερμανούς και Άγγλους

Για αύξηση που τις τελευταίες ημέρες είναι πολλαπλασιαστική σε σχέση με τις κρατήσεις κάνουν λόγο φορείς του τουρισμού, διευκρινίζοντας ότι αγορές όπως η Γερμανία και η Αγγλία θα κάνουν ισχυρή επάνοδο στο νησί, την ώρα πάντως που επισκέπτες από άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν δείχνουν μια τέτοια διάθεση.

Αίνιγμα οι Ρώσοι

Τα αποτελέσματα από την έκθεση στο Βερολίνο ήταν σημαντικά όπως επισημάνθηκε από τους τουριστικούς παράγοντες, που ενίσχυσαν την πεποίθηση που υπάρχει, ότι θα πρόκειται για μια καλά τουριστική σεζόν, με κυρίαρχο πάντως αίνιγμα τι θα γίνει με τους Ρώσους, αφού το Υπουργείο Εξωτερικών για το προξενείο στη Μόσχα ακόμη δεν έχει διαμορφώσει τις συνθήκες για τα βιομετρικά και την έκδοση βίζας που αν καθυστερήσει περισσότερο δεν αποκλείεται να κατακεραυνώσει τη στόχευση για την Ρωσική αγορά που δείχνει να μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα του 2014.

Αύξηση "δείχνουν" οι πρώτοι μήνες

Πάντως σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα αυξημένες κατά 20-30% σε σχέση με τους δυο πρώτους μήνες του 2015, είναι οι κρατήσεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύσει η ηλεκτρονική πύλη του πρακτορείου ειδήσεων interfax.

Μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης τόνισε ότι με συντονισμένες προσπάθειες και σχέδιο μπορεί να τεθούν οι βάσεις για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά φτάνει και η ελληνική πολιτεία να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Βαρόμετρο η έκθεση Μόσχας

Ισχυρά πάντως συμπεράσματα αναμένεται να προκύψουν και από την τουριστική έκθεση της Μόσχας τις επόμενες ημέρες, με τους γνωρίζοντες πάντως να διατυπώνουν για μία ακόμη φορά την ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών πληρότητας όχι μόνο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αλλά μιας μεγαλύτερης περιόδου που θα ξεκινάει από πριν τον Μάιο και θα φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο.

Ρεπορτάζ:

Ράνια Μωραϊτη-Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια