default-image

Ιεράπετρα: Οι καταγγελίες για δάσκαλο οδήγησαν σε... έρευνα

Κρήτη
Ιεράπετρα: Οι καταγγελίες για δάσκαλο οδήγησαν σε... έρευνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση προκαλούν στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας οι καταγγελίες γονέων μαθητών δημοτικού σχολείου περί αντιπαιδαγωγικής συμπεριφοράς δασκάλου, ισχυρισμούς τους οποίους απορρίπτει ο εκπαιδευτικός.

Συγκεκριμένα στα ερτζιανά του Νομού Λασιθίου απευθύνθηκαν την Τρίτη τρείς γονείς μαθητών Δημοτικού Σχολείου της Ιεράπετρας, προκειμένου να καταγγείλουν το δάσκαλο των παιδιών τους, για προσβλητική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά.

Τα ίδια τα παιδιά τους, όπως ισχυρίζονται οι γονείς, τους περιέγραψαν διάφορα περιστατικά στα οποία ο εν λόγω δάσκαλος, φέρεται να τους συμπεριφέρθηκε απαξιωτικά προσβάλλοντας την προσωπικότητά τους.

Οι γονείς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ζήτησαν από τη διεύθυνση του Σχολείου να νουθετήσει τον δάσκαλο, για να διορθώσει τη συμπεριφορά του και να μην συνεχιστεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση μέσα στην τάξη.

Καταγγελία ότι τιμώρησε μαθητή

Όταν ένα από τα παιδιά πριν μερικές μέρες, τιμωρήθηκε από το δάσκαλο του γιατί του μίλησε προσβλητικά, ο πατέρας του αφού έμαθε για το περιστατικό, επέλεξε να δημοσιοποιήσει από τα ΜΜΕ το θέμα που είχε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, μεταφέροντας μια ενδοσχολική υπόθεση στον Τύπο.

Έρευνα της αστυνομίας

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, έλαβε γνώση των καταγγελιών των γονέων που μίλησαν για το θέμα των παιδιών τους δημόσια, και ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, να διενεργήσει την επιβεβλημένη έρευνα, για να διαπιστώσει η όχι, το βάσιμο αυτών των καταγγελιών, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσει την Εισαγγελία Λασιθίου, εάν και εφόσον προκύψουν αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες θα πρέπει όσοι τις διέπραξαν, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, θα ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους δασκάλους, διευθυντές, γονείς και μαθητές, να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για το θέμα.

Διαψεύδει τα πάντα μέσω δικηγόρου

Σεβόμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ζητήσαμε από τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση αυτή εκπαιδευτικό την άποψη του, για όλα όσα έχουν καταγγελθεί από τους τρεις γονείς και εκείνος μας παρέπεμψε στον δικηγόρο του.

Ο δικηγόρος του εμπλεκόμενου εκπαιδευτικού, διαψεύδει όλα όσα έχουν ακουστεί από τους τρείς γονείς, τα θεωρεί ψευδολογίες και μυθεύματα και δηλώνει ότι, προτίθεται να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, και αγωγή αποζημίωσης από όσους και από όποια μέσα έθιξαν την τιμή και την υπόληψη του εκπαιδευτικού.

Ρεπορτάζ:

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News