Κρήτη

Τριήμερη εξόρμηση ετοιμάζουν οι μοτοσυκλετιστές της Κρήτης

Η 2η Παγκρήτια συνάντηση μοτοσικλετιστών διοργανώνεται στην Κρήτη στις 25-26 και 27-Μαρτίου 2016 με συμμετοχή περισσότερων από 60 φίλων μοτοσικλετιστών, μεγάλων ταξιδευτών από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το GSmotoclub.gr μια όμορφη διαδικτυακή παρέα μοτοσικλετιστών που σκοπό έχει να προάγει τον μοτοσικλετισμό την ασφαλή οδήγηση τα ταξίδια τις ομορφιές της πατρίδας μας και άλλων χωρών να προσφέρει κοινωνικό έργο και να διδάξει την ασφαλή οδήγηση σε νέους μοτοσικλετιστές.

Η ανακοίνωση του GSmotoclub.gr:

Σκοπός αυτής της συγκέντρωσης είναι η πραγματοποίηση εκδρομών σε όλη την Κρήτη επάνω σε δυο τροχούς για να δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε με ασφάλεια το Ανοιξιάτικο περιβάλλον με τα αρώματα της Κρητικής Γής. Να περιηγηθούμε σε περισσότερα από 300 χωριά. Να γευτούμε την κρητική κουζίνα και να προσφέρουμε απλόχερα την Κρητική φιλοξενία σε όλους όσους μας ακολουθήσουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Άφιξη και υποδοχή των μοτοσικλετιστών του GSmotoclub.gr στα Χανιά στο λιμάνι της Σούδας περισσοτέρων από 60 μηχανών φίλων μεγάλων ταξιδευτών από όλη την Ελλάδα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΚΡΗΤΗ Καφεδάκι βόλτα στην παλιά πόλη των Χανίων και συνάντηση στο παλιό λιμάνι των μοτοσικλετιστών που θα μεταβούν από το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Κρήτη.

Το πρόγραμμα της διαδρομής την πρώτη ημέρα στα Χανιά είναι το ακόλουθο.

Βόλτα στα Χανιά... περιήγηση στα πέριξ, με δόσεις απέραντης θέας, σε ημιεπαρχιακούς δρόμους...

Εκκίνηση από το ξενοδοχείο Κρήτη... λόγω Εθνικής εορτής κινούμενοι κυκλωτικά θα βγούμε παλιά Εθνική, η οποία θα μας περάσει από όλα τα τουριστικά μέρη που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ο λόγος για τις απέραντες παραλίες των Αγίων Αποστόλων, Καλαμάκι, Σταλό, Αγ.Μαρίνας, Πλατανιά, Γεράνι και Μάλεμε όπου και θα στρίψουμε νότια προς Ζουνάκι που βρίσκεται το εργοστάσιο της Χανιώτικης ακατέργαστης Μπύρας 'Χάρμα' σε ξανθή αλλά και σε μαύρη για τους γνώστες...

Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το χωριό Αυγούστα βαφτισμένο προς τιμή της Αυγούστας Θεοδώρας (σύζυγος του βυζαντινού αυτοκράτορα Θεόφιλου) για το πέρασμα της από δω, που μετέπειτα οι Τούρκοι το ονόμασαν Ντερέ...'πέρασμα των νερών' και θα συνεχίσουμε για Νέα Ρούματα με τις πολλές πηγές που έδωσαν και την ονομασία στη περιοχή μια και στη διάλεκτο μας 'ρούμα' σημαίνει 'πηγή'...

Από κει ανηφορίζουμε προς το ιστορικό χωριό Σέμπρωνας που χρωστάει το όνομα του στη Ρωμαϊκή οικογένεια των Σεμπρώνιων που έμεναν στη περιοχή από τον 4ο αιώνα π.Χ. και αφού περάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Κρήτης, τμήμα του δικτύου των 31 συνολικά του νησιού απόδοσης 830mW, θα φτάσουμε στο σημείο που ξεκινάει το πέτρινο καλντερίμι 'Βασιλική Στράτα', μέρος του Ε4, όπου θα στρίψουμε νότια (δεξιά) για να κάνουμε μια γενναία στάση στο ορεινό καταφύγιο Γρε Λέσκα που αν και ορεινό, η χωμάτινη διαδρομή μέχρι αυτό δεν είναι παρά 50 μέτρα....'εκιά' θα πιούμε μια....!
Το καταφύγιο χτισμένο στο χείλος του γκρεμού προσφέρει ατελείωτη θέα προς Σούγια μέσα από το φαράγγι τηςΑγίας Ειρήνης, το 2ο μεγαλύτερο του νησιού (7,5χλμ). Στη περιοχή φύεται το πολύ σπάνιο Οριζοντιόκλαδο Κυπαρίσι (Cupressus sempervirens var. horizontalis) και το γνωστό φυτό Δίκταμο με τις δεκάδες θεραπευτικές του ιδιότητες...και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε τον Χρυσαετό (Aquila chrysaetos) ένα από τα σπανιότερα πουλιά στην Ευρώπη....
Η πορεία μας συνεχίζεται στο Σεληνιώτικο γύρο για να ξανασταθούμε στη άκρη του ονομαστού φαραγγιού της Σαμαριάς στη θέση Ξυλόσκαλο για φωτό και γιατί όχι..άλλη μια...!
Μιας και η ώρα θα περνάει και θα μας ζώνει η σκέψη από τα μεζεδάκια που έχει κανονίσει ο Γιάννης (spitiko) θα συνεχίσουμε κατηφορίζοντας προς τα τη κοίτη του ποταμού Κερίτη όπου θα περάσουμε από τα ηρωικά χωριά Μεσκλά και Ζούρβα που λόγο της θέσης και του πλούτου τη περιοχής ισοπεδώθηκαν μέχρι θεμελίων τουλάχιστον 5 φορές από τους κατά καιρούς κατακτητές του νησιού.
Στο δρόμο μας είναι και το γνωστό, από τη προηγούμενη συνάντηση μας, Θέρισσο η γενέτειρα του Ελ.Βενιζέλου. Όπου το 1866 όταν ο πασάς Μουσταφά Ναϊλή ισοπέδωσε το απόρθητο (από το 1821) χωριό, σκοτώνοντας σχεδόν όλους του κατοίκους, η μητέρα του Βενιζέλου Στυλιανή Πλουμιδάκη κατάφερε και ξεγλίστρησε κρατώντας στην αγκαλιά της το 2χρονο τότε κοπέλι της...

Με τη σκέψη μας στα αιματοβαμμένα αυτά μέρη θα ανηφορίσουμε στο όρος Κεφάλα και στις ανατολικές παρυφές του θα συναντήσουμε το χωριό Σαμωνάς και τη ταβέρνα Αετοφωλιά με απέραντη θέα προς το ποταμό Κοιλιάρη....και του Γιάννη(spitiko) τις ετοιμασίες….

Από δω...το λόγο θα έχουν... τα μαχαιροπήρουνα, τα ποτήρια και τα όργανα....και όποιος αντέξει....!?

Επιστροφή στο Ξενοδοχείο Χαλάρωση, Βόλτα στην παλιά πόλη και αργά το βράδυ διασκεδάζουμε στο ¨ΒΙΡΣΟΔΕΨΙΟ¨ με μουσική από το περίφημο συγκρότημα ¨ΟΚΤΑΒΑ¨

Σαββάτο 26 Μαρτίου 2016

 Αναχώρηση από τα Χανιά στις 10:00 για το Φράγμα των Ποταμών στο Νομό Ρεθύμνης ακλουθώντας την διαδρομή:

Χανιά - Βρύσσες - Γεωργιούπολη - Κουρνά -Αργυρούπολη -Ρέθυμνο - Φράγμα Ποταμών όπου θα κάνουμε μια στάση για καφεδάκι

Συνεχίζουμε την πορεία μας προς Ηράκλειο από το Σπίλι προς τα νότια Αγία Γαλήνη - Μάταλλα στάση για χαλάρωση και επιστροφή στο Ηράκλειο αργά το απόγευμα

Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία MarinDream Hotel και Olympic Hotel χαλάρωση,  Μικρή βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου και αργά την νύχτα μετάβαση για δείπνο και διασκέδαση στο μπαλκόνι του Ηρακλείου στην όμορφη Ρογδιά στην Ταβέρνα το ¨ΡΟΔΙ¨

Θα ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι με μουσική από τον dj GeorgePoul μέχρι αργά. ( Η μετάβαση μας στην ταβέρνα ¨Το Ρόδι¨ θα γίνει με λεωφορεία για την ασφάλεια όλων μας ).

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη μας συγκέντρωση και καφεδάκι στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 με συμμετοχή μοτοσικλετιστών από όλη την Κρήτη όλων των τύπων μηχανών με απαραίτητη προϋπόθεση την χρήση κράνους από οδηγό και συνοδηγό. Φωτογράφιση και αναχώρηση στις 11:30 για μια ακόμα εκδρομή, αυτή την φορά προς τον νομό Λασιθίου

. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι Ηράκλειο, Καρτερός -Επισκοπή - Καστέλι -Ασκοί -Φράγμα Αποσελέμη στάση για φωτογράφιση στο βυθισμένο χωριό Σφενδύλι και συνεχίζουμε προς Οροπέδιο Λασιθίου περνώντας από Αβδού - Γωνιές - Κερά. Στάση για να γευματίσουμε στην Ταβέρνα το ¨Σέλι Αμπέλου¨ με θέα το μαγευτικό Οροπέδιο Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας τα όμορφα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου και κατευθυνόμαστε προς τον Άγιο Νικόλαο από τους Ποτάμους - Λακώνια - Άγιο Νικόλαο όπου θα καθίσουμε για καφεδάκι στην όμορφη λίμνη.    Επιστροφή στο Ηράκλειο από τον ΒΟΑΚ αργά το βραδάκι.

Αποχαιρετιστήριο κέρασμα στο λιμάνι του Ηρακλείου σε χώρο που θα μας παραχωρήσει ο ΟΛΗ με Κρητική μουσική και παραδοσιακούς χορούς

 Επιβίβαση και αναχώρηση για Πειραιά των επισκεπτών μας στο πλοίο της ΑΝΕΚ.

Στο παραπάνω πρόγραμμα θα υπάρχουν αλλαγές ως προς τις διαδρομές και αυτό έχει να κάνει με τις ώρες αναχώρησης, και των συνθηκών κάθε διαδρομής. Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια όλων μας.

Για να μπορέσετε όσοι επιθυμείτε να μας ακολουθήσετε στις παραπάνω διαδρομές και για την αποφυγή ατυχημάτων θα εφαρμοστούν αυστηρά τα ακόλουθα:

Υποχρεωτική η χρήση κράνους από οδηγό και συνοδηγό.

Σε κάθε βόλτα θα υπάρχει αρχηγός και σκούπα, οι οποίοι θα έχουν και την όλη ευθύνη.  Λόγω της μεγάλης συμμετοχής που αναμένουμε, θα τηρηθούν αυστηρά όροι και κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, έτσι ώστε όλοι μας να ευχαριστηθούμε ένα όμορφο τριήμερο.'Όπου κριθεί από τους διοργανωτές σκόπιμο,  θα χωριστούμε σε μικρότερα γκρουπ, με διαφορετικούς αρχηγούς για καλύτερο έλεγχο της ομάδας.

Αν κάποιοι φίλοι θελήσουν στον ελεύθερο χρόνο να οδηγήσουν λίγο παραπάνω ή να επισκεφτούν και κάποιο άλλο μέρος ή κάποιο άλλο χώρο, θα υπάρχει πάντα κάποιος να τους δώσει οδηγίες ή και να τους συνοδέψει. Απλά να μας το αναφέρουν.

Περισσότερα για το πρόγραμμα του 3ημέρου και δηλώσεις συμμετοχής στοGSmotoclub. gr /Επίσημες συναντήσεις Εκδηλώσεις /Παγκρήτια Συνάντηση GSmotoclub.

Και στο FB https://www.facebook.com/gsmotoclubgr/

GS τα αρχικά Gelande Strasse (on/off) τύποι μηχανών Και motoclub όμορφη παρέα μοτοσικλετιστών

Η εγγραφή και η συμμετοχή όσων επιθυμούν στο GSmotoclub.gr είναι εντελώς δωρεάν.

Σχόλια