default-image

Μαριάς: Καταγγέλλει τα συρματοπλέγματα που ύψωσαν οι Σκοπιανοί

Κρήτη
Μαριάς: Καταγγέλλει τα συρματοπλέγματα που ύψωσαν οι Σκοπιανοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την προκλητική στάση των σκοπιανών στηλίτευσε για άλλη μια φορά μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «τα Σκόπια έχουν εδώ και μέρες κλείσει τα σύνορά τους με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη πάνω από 15.000 πρόσφυγες. Η ενέργεια αυτή των Σκοπίων παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ιδίως τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες όπως άλλωστε δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν.»

Και απευθυνόμενος προς τον παρευρισκόμενο Αυστριακό Επίτροπο Γιοχάνες Χαν του είπε: «και όμως κ. Χαν δεν είδα να κάνετε καμιά ενέργεια για να αναγκάσετε τα Σκόπια να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τα Σκόπια επίσης πριν λίγες μέρες παραβίασαν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ρίχνοντας εντός της Ελληνικής Επικράτειας χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και χημικά προκειμένου να απωθήσουν τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να πλησιάσουν στα συρματοπλέγματα του αίσχους και της ντροπής που έχουν υψώσει. Επιπλέον κ. Εισηγητά στην Έκθεσή σας πρέπει να χρησιμοποιείτε τον όρο FYROM και όχι Μακεδονία που κακώς χρησιμοποιείτε παραβιάζοντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα FYROM.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News