Κρήτη

Πρόεδρος Διακομματικής Βουλής: Όργανο της Γερμανικής Κυβέρνησης ο Ρίχτερ 

Δήλωση «βόμβα» για τους σκοπούς που αντικειμενικά εξυπηρετεί ο Γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ, με τα σεμινάρια του στο Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και τις υποτιθέμενες έρευνες αρχείων των Ναζί, όπου όπως λέει προκύπτει  από την Κατοχή χρέος 70 δις ευρώ της Ελλάδας στη Γερμανία (!) , έκανε σήμερα στο Ράδιο 9.84 ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών της Κατοχής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

 « Ο κ. Ρίχτερ αποδεικνύεται πλέον οργανικός διανοούμενος της Γερμανικής Κυβέρνησης, απόλυτα στην υπηρεσία της και κατά εντολή των πιο βαθέων κύκλων της , αποδεικνύοντας τους πραγματικούς λόγους της λεγόμενης σχολής αναθεώρησης της ιστορικής αλήθειας». 

Αφορμή της δήλωσης, η αποκάλυψη χθες του www.neakriti.gr , ότι 4 βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία έφεραν όλη την υπόθεση και το ρόλο Ρίχτερ καθώς και το ενδεχόμενο να χρηματοδοτείται απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών του Σόιμπλε , στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Στην ίδια υπόθεση παρενέβη και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών , Αριστομένης Συγγελάκης  ο οποίος αναφέρθηκε στον 9.84 στη σημασία της ερώτησης των 4 Γερμανών βουλευτών συνολικά για την υπόθεση.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Πρόεδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών της Κατοχής, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ότι με αφορμή τις δικαστικές υποθέσεις των απογόνων θυμάτων της Κατοχής στο μαρτυρικό Δομένικο, η Βουλή θα ψηφίσει τροπολογία ώστε για τέτοιες δίκες να καταργηθεί η πολύ υψηλή δαπάνη της καταβολής δικόσημου, για όσους προσφεύγουν δικαστικά.

Σχόλια