Κρήτη

Κίνδυνος να "χαθούν" 600.000 τουρίστες λόγω βίζας

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Αντύπα Σηφάκη , ο οποίος μίλησε στο Ράδιο 9.84 και το Γιώργο Σαχίνη, με την ιδιότητα του τουριστικού παράγοντα.

Αποκάλυψε  για το τουριστικό ρεύμα της Ρωσίας , που λόγω και της έντασης της χώρας αυτής με την Τουρκία, θα  μπορούσε στο ελάχιστο να φτάσει στο ένα  εκατομμύριο διακόσιους χιλιάδες Ρώσους και κινδυνεύει από την ελληνική γραφειοκρατία να χάσει τουλάχιστον 600 χιλιάδες από αυτούς.

Όπως είπε δέκα μέρες πριν τη Τουριστική Έκθεση της Μόσχας, η Ελλάδα όχι μόνο έχει μείνει σε εκδήλωση προθέσεων για επίσπευση με πολλά κέντρα έκδοσης βιομετρικής βίζας στη Ρωσία στα χαρτιά, αλλά ακόμη χειρότερα εν μέσω έναρξης των διαδικασιών για την διαδικασία, αποφάσισε να αλλάξει τον πάροχο τέτοιων υπηρεσιών  από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα ο υφιστάμενος να μην ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες του με περισσότερα τέτοια κέντρα έκδοσης βίζας σε Ρωσικές πόλεις και ο νέος να μην αναλαμβάνει προ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Κι όλα αυτά όπως είπε ο κ. Σηφάκης , ενώ πέρασε τροπολογία για πρόσληψη 150 υπαλλήλων για  τον έλεγχο αυτών των στοιχείων στη Ρωσία.

Αν σε 10 μέρες δεν βρεθεί λύση ώστε σε 5 μεγάλες Ρωσικές  πόλεις,  να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα γρήγορης έκδοσης βίζας , τότε υπάρχει κίνδυνος από ήδη ματαιώσεις κρατήσεων και πτήσεων από Ρώσους τουριστικούς πράκτορες να χάσουμε την έλευση τουλάχιστον 600 χιλιάδων επισκεπτών.

Επίσης ο κ. Σηφάκης ανέφερε τις πρώτες εκτιμήσεις από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο που  δείχνουν ότι η αύξηση φέτος μπορεί να είναι κατά 5% τουλάχιστον από πέρυσι για τον τουρισμό.

Γερμανοί και Άγγλοι φαίνεται ότι θα συνεχίσουν την αυξητική ροή τους και οι Γάλλοι θα παραμείνουν σταθεροί, όμως οι άλλοι Ευρωπαίοι επηρεασμένοι από την επικοινωνιακή τακτική των κυβερνήσεων τους στο προσφυγικό και τις εικόνες από εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι προβληματισμένοι.

Σχόλια