default-image

Λ.Κουμαντάκης: Ντροπή για τους ανθρώπους η εικόνα στην Ειδομένη

Κρήτη
Λ.Κουμαντάκης: Ντροπή για τους ανθρώπους η εικόνα στην Ειδομένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες εξαθλίωσης των προσφύγων στην Ειδομένη με χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους κι εκτεθειμένους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες μαζί με τα παιδιά τους.

''Άθλιες οι συνθήκες για το ανθρώπινο γένος'' λέει από την Ειδομένη ο απεσταλμένος του ομίλου της ΚΡΗΤΗ ΤΒ Λευτέρης Κουμαντάκης.

''Άνθρωποι βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο, παιδιά που από χθες το βράδυ μεταφέρονται μαζικά στα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, πεινασμένοι αλλά αξιοπρεπείς που ζητούν μόνο να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να φτάσουν σε άλλες χώρες και στους δικούς τους ανθρώπους. Το κρύο και η υγρασία επιδεινώνουν την ήδη κλονισμένη υγεία των μικρών παιδιών. 70 πήγαν χθες βράδυ στα νοσοκομεία.

Οι χημικές τουαλέτες δεν επαρκούν, ενώ παντού υπάρχουν λόφοι σκουπιδιών.

Το φαγητό δεν φθάνει για όλους. Τεράστιες ουρές στήνονται για ένα γεύμα, που μοιράζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Στο πλευρό των προσφύγων, για να παρέχουν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης βρίσκονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, εθελοντές από όλη την Ελλάδα''.

Απούσα σύμφωνα με τον ίδιο φαίνεται να είναι η πολιτεία που σχεδιάζει προς το παρόν μόνο στα  χαρτιά τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες περιοχές πετυχαίνοντας την περίφημη αποσυμπίεση, όπως την ονομάζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News