default-image

Θα περνάνε από γιατρό...λόγω των ατυχημάτων στην καθαριότητα

Κρήτη
Θα περνάνε από γιατρό...λόγω των ατυχημάτων στην καθαριότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από γενικές εξετάσεις περνούν όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου καθώς τέσσερα εργατικά ατυχήματα σε τέσσερεις με πέντε μήνες προβληματίζουν ιδιαίτερα το σύλλογο εργαζομένων και την προϊσταμένη αρχή σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Μιχάλη Καρασάββα  στο ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τετάρτη σε ένα νέο ατύχημα ένας 43χρονος που εργαζόταν ως συνοδός στο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Ο άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στο κεφάλι όπου και χτύπησε.

Τέσσερα ατυχήματα σε μικρό διάστημα

Σύμφωνα με το Μιχάλη Καρασάββα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου θέλει να ελέγξει αν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν στα απορριμματοφόρα καθώς τα τέσσερα ατυχήματα σε μικρό διάστημα είναι πολλά για να μην ελεγχτούν όλα τα ενδεχόμενα.

''Ζάχαρο, ίλιγγος ή οτιδήποτε άλλο που δεν έχει ειπωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην προσπάθεια τους να βρουν δουλειά και να ζήσουν, μπορεί να τους  προκαλεί προβλήματα'' επισημαίνει.

Μέσω αυτής της διαδικασίας σύμφωνα με τον ίδιο θα λυθούν και τα χέρια της υπηρεσίας αναφορικά με τη μετακίνηση των εργαζόμενων από τα αυτοκίνητα στον οδοκαθαρισμό, που σήμερα βάσει των συμβάσεων που υπογράφουν δεν επιτρέπεται.

Οι εξετάσεις θα γίνουν άμεσα καθώς ο γιατρός υπηρεσίας κλήθηκε ήδη από σήμερα να αναλάβει δράση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News