Κρήτη

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σητεία μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις οργανώνονται στο δήμο Σητείας από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου σε συνεργασία με τους φορείς: ΔΟΚΑΣ, Δημοτική Κοινότητα Σητείας και Εθελοντική ομάδα οργάνωσης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σητείας:

Καρναβάλι ξανά!! Σητεία, πολιτισμός, μουσική, φιλοξενία.

Με στόχο την δημιουργία εορταστικού κλήματος, την ενδυνάμωση του θεσμού των Απόκρεω και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας, ο Δήμος μας σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους τοπικών κοινοτήτων, εθελοντικές οργανώσεις, σας παρουσιάζουν το φετινό πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Παρασκευή 26/2/16, Πάρτι των Ομάδων του Παιδικού Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η ομάδα «Μαθημάγοι», στο Ξεν/χείο Sitia Beach, στις 6:30 μ.μ.

Σάββατο 27/2/16, Πάρτι των Ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η ομάδα « Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι» στο club Planitario, στις 9:00μ.μ.

Κυριακή 28/2/16, Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, «Από τον πλανήτη του Απείρου στη Γή του Ονείρου» στον Δημοτικό Κήπο στις 9:00π.μ.

Τσικνοπέμπτη 3/3/16, Τσίκνισμα στο δημοτικό κήπο, με χορό, πολλά μασκαραλίκια, και τον 1ο Γρίφο για τους θησαυροκυνηγούς, οργάνωση με τη βοήθεια των «Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι» και του Ναυτικού Ομίλου Σητείας. Μουσική από τον DJ Θεόδουλο.

 Συγχρόνως ο «Πραματευτής» περιφερόμενος στην πόλη, θα διαλαλεί την πραμάτεια του για την συνέχεια τον εκδηλώσεων.

Παρασκευή 4/3/16, Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα, Οργάνωση Εμπορικός Σύλλογος, βάλτε τα αποκριάτικά σας, διασκεδάστε, ελάτε να κεραστείτε στα μαγαζιά μας, αλλά και να δοκιμάσετε γλυκά και παραδοσιακές λιχουδιές από τους μαγείρους & ζαχαροπλάστες του ΔΙΕΚ Σητείας, διασκεδάστε με κλόουν, ξυλοπόδαρους, μπαλονοκατασκευές και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους από το ΔΙΕΚ βρεφονηπιοκόμων και φυσικά επωφεληθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις & προσφορές, μόνο για εκείνη τη βραδιά, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά, πέραν του ωραρίου.

Σάββατο 5/3/16, «Τα παιδιά Ζωγραφίζουν στο Ήλιο», πρωινό πάρτι στην πλατεία της πόλης, για όλα τα παιδιά από 2 έως 7 χρονών, γλέντι χορός, κατασκευές, άφθονα παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις , διοργάνωση «ομάδα τρελών & ευφάνταστων γονέων», ώρα 10:00 π.μ.

Κυριακή 6/3/16 ξεκινά το 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, «Η 8η Σφραγίδα», στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας στις 8:30 π.μ., διοργάνωση από την ομάδα των «Ότζοι Πούτζοι Νάτζοι»

Παρασκευή 11/3/16, νυκτερινή καρναβαλική παρέλαση από τους Καρναβαλιστές του Παλαιοκάστρου, με σκετς και παιχνίδια στους δρόμους και στην πλατεία της πόλης, με την συνοδεία ξυλοπόδαρων και του περιφερόμενου «Πραματευτή» που θα διαλαλεί την πραμάτεια του για την συνέχεια τον εκδηλώσεων, ώρα 7:00 μ.μ.

Σάββατο 12/3/16 Οι (Η) Μουσικοί (ή) της Φωτιάς, ξεκινούν από το φρούριο της Καζάρμας στις 7:30 μ.μ. αφού ανάψουν τις φωτιές τους, κατηφορίζουν στην πόλη υπο τους ήχους κρουστών και πνευστών οργάνων, αναπαριστούν τους χορούς των αρχαίων Κουρητών

 «Ο χορός της φωτιάς και των αρχαίων Κουρητών! Η γέννηση του Δία! 
Νύμφες, Υάδες, Ερινύες! Τύμπανα και πυρσοί που τραγουδάνε!»

Οργάνωση, Σύλλογος φίλων Μουσικής, Φιλαρμονική, Καλειδοσκόπιο.

Κυριακή 13/3/16, κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων με την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, ώρα έναρξης 4:00 μ.μ. Σημείο συνάντησης πληρωμάτων, Αρχαιολογικό Μουσείο, πίσω από το βασιλιά Καρνάβαλο με διαδρομή τις οδούς, Παπανδρέου - Καραμανλή - Βενιζέλου - Δημοκρίτου, και αμέσως μετά 2 street parties περιμένουν τους καρναβαλιστές να συνεχίσουν την διασκέδασή τους.

 α) «Carnival Park Party» στον Δημοτικό Κήπο

β) «After Parade Party» στην Οδό Ελ.Βενιζέλου.

και τέλος Καθαρή Δευτέρα 14/3/16 και Κούλουμα σε 2 διαφορετικά χωριά της Σητείας

α) στο Χαμέζι & β) Στο Δασάκι της Πάνω Επισκοπής.

Σχόλια