default-image

Σ.Καρτέρης: Ελπίδες στην αγορά από τον αναπτυξιακό νόμο

Κρήτη
Σ.Καρτέρης: Ελπίδες στην αγορά από τον αναπτυξιακό νόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διαβούλευση ο αναπτυξιακός νόμος που σε βάθος τετραετίας, αναμένεται ενισχύσει την Ελληνική Οικονομία με 4,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον γ.γ του υπουργείου Οικονομίας, Λόη Λαμπριανίδη.

Ένταξη επενδυτικών σχεδίων χωρίς την υποχρέωση ιδίας συμμετοχής, φοροαπαλλαγές σε βάθος 15ετίας, 12ετές σταθερό φορολογικό καθεστώς για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ και ειδική επενδυτική μέριμνα για τα 9 νησιά που έχουν πιεστεί από το προσφυγικό, προβλέπει μεταξύ των άλλων ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπογράμμισε επίσης ότι  ακόμη και ζημιογόνες εταιρείες θα μπορούν να ενταχθούν στο νόμο, αν και με βάση τα στοιχεία του υπουργείου το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι κερδοφόρες. 

Σε ότι αφορά το σκέλος των φοροαπαλλαγών, αυτές θα εκτείνονται σε βάθος 15ετίας, θα αφορούν σε έκπτωση στον φόρο εισοδήματος ενώ θα σχηματίζεται και ειδικό αφορολόγητο αποθεματικό.

Σημείωσε ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η ιδία συμμετοχή, αλλά θα μπορεί να καλυφθεί είτε μέσω τραπεζικού δανεισμού, είτε θα μπορεί ο επιχειρηματία να χρησιμοποιήσει και αφορολόγητα αποθεματικά.

Επίσης τίθεται πλαφόν στο ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να λάβει το επενδυτικό σχέδιο το οποίο είναι: έως 5 εκατ. ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο, έως 10 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και έως 15 εκατ. ευρώ για όμιλο, ενώ οι δύο κλάδοι στους οποίους θα εστιαστεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας θα είναι: οι τομείς της τεχνολογίας (ΤΠΕ) και η αγροδιατροφική αλυσίδα (από το χωράφι μέχρι τον τουρισμό).

''Για ανάσα στην αγορά εφόσον ο αναπτυξιακός νόμος χρησιμοποιηθεί σωστά ως εργαλείο παράλληλα με το ΕΣΠΑ'' έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του οικονομικού επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης.

Παράλληλα ανέφερε ότι το ΟΑΕ παράρτημα Ανατολικής Κρήτης διοργανώνει στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 18:30 ημερίδα με θέμα: ''Αναγκαιότητα επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας: Ο ρόλος του Αναπτυξιακού Νόμου''.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ATLANTIS (Υγείας 2 - Ηράκλειο) στην αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ 1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News