default-image

Η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την παράσταση των δημοσιογράφων

Κρήτη
Η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την παράσταση των δημοσιογράφων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου η θεατρική ομάδα δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Ματέι Βισνιέκ «Εθνικότητά μου: Το χρώμα του ανέμου», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη και μετάφραση από την Έρση Βασιλικιώτη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 13 έως 18 Μαρτίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 9 το βράδυ, και αντί εισιτηρίου οι πολίτες που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα διατεθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του δήμου Ηρακλείου.

Σήμερα για το θεατρικό έργο δόθηκε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης από τους συνδιοργανωτές με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης στο τομέα πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, του σκηνοθέτη Γιώργου Αντωνάκη, της αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Κατερίνας Μηναδάκη και της δημοσιογράφου Ελένης Βακεθιανάκη.

Ο Αντιπεριφερειάχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης συνεχάρησαν τους συντελεστές της παράστασης αλλά και την ΕΣΗΕΠΗΝ που αποφάσισαν να προσφέρουν κοινωνικά με την συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ χαρακτήρισαν σπουδαίο το θεατρικό έργο του Ματέι Βισνιέκ που «περνάει» διαχρονικά μηνύματα.

Από την πλευρά τους ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Αντωνάκης και οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Μηναδάκη και Ελένη Βακεθιανάκη ανέφεραν ότι «πρόκειται για ένα «σπονδυλωτό» έργο όπου ο συγγραφέας  με κυνισμό, χιούμορ αλλά και λυρισμό,  παρουσιάζει τα «κομμάτια  ενός σπασμένου καθρέφτη», όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, και τα οποία καλούμαστε να συναρμολογήσουμε.

Εικόνες από την ανθρώπινη απομόνωση ή και ματαιοδοξία, τη βία της εξουσίας,  τη φαντασίωση της επανάστασης, την «πλύση» εγκεφάλου, την εκούσια ή ακούσια χειραγώγηση».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Σύνθεση-ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Σφακιανάκης

Τραγούδι: Μουσική Ομάδα «ΧΡΟΕΣ»

Παραγωγή video: Δευκαλίων Μανιδάκης

Αφίσα-Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης

Μαριονέτες: Εργαστήριο Ιδεών-Πόπη Φασουλάκη, Χάρης Σπινθάκης  

Χορογραφία: Στεφανία Σπυροπούλου

Ήχος-Φωτισμός: Δημήτρης Καρπούζης

                             Νίκος και Χρήστος Αλούμπης

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά:

Ελένη Βακεθιανάκη

Ιορδάνης Δημητριάδης

Μάριος Διονέλλης

Αντιγόνη Καμπάνη

Δημήτρης Κολοτούρος

Χάρης Λεοντάκης

Κατερίνα Μηναδάκη

Κατερίνα Παντινάκη

Γιώργος Παπαδάκης

Χρύσα Στυλιανάκη

Ειρήνη Τσάκα

Ελίνα Φαρσάρη

Μιχάλης Φουργιαλάκης

Guest εμφάνιση ο 9χρονος Παναγιώτης Δημητριάδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News