default-image

Α. Παπαγιαννίδης: Το Ευρωπαϊκό φιάσκο

Κρήτη
Α. Παπαγιαννίδης: Το Ευρωπαϊκό φιάσκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμο δεκαήμερο διευθετήσεων μέχρι την 17η Μαρτίου, χαρακτήρισε το τρέχον ο δημοσιογράφος και ειδικός σε ευρωπαϊκά θέματα Αντώνης Παπαγιαννίδης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, υποστηρίζοντας ότι η χθεσινή Σύνοδος είναι η πιο απτή απόδειξη κυνισμού μίας Ευρώπης που το μόνο που έκανε ήταν να διευθετήσει το χρόνο για τις εκλογικές ανάγκες της Μέρκελ στη Γερμανία την Κυριακή.  

Για τον ίδιο είναι προφανές ότι η Τουρκία μπροστά σε μία σπαρασσόμενη Ε.Ε. επιδιώκει το μέγιστο των ωφελημάτων και αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπαίνουν σε «μέγγενη»  επί κρίσιμων εθνικών θεμάτων, ανεξάρτητα από το ότι η Ε.Ε. σε αυτή τη φάση δεν δείχνει προθυμία να αποδεχτεί τέτοιες απαιτήσεις της Τουρκίας, που όμως στο τραπέζι πλέον μπήκαν για να παραμείνουν.

Ο ίδιος δήλωσε επιφυλακτικός για την ουσία της 17ης Μαρτίου, ανεξάρτητα από την ύπαρξη μία απόφασης σημειώνοντας ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πειστούν από την κυβέρνηση ότι τουλάχιστον στις όποιες διευθετήσεις και συμβιβασμούς στο Προσφυγικό έχει σχέδιο και ανταλλάγματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News