Κρήτη

Γ. Καπόπουλος: Στις 17 Μαρτίου θα έχουμε απόφαση 

Την εκτίμηση ότι στη Σύνοδο της 17ης Μαρτίου θα έχουμε την οριστική απόφαση για το Προσφυγικό και ότι το περιθώριο των 10 ημερών αφορά κυρίως το χρόνο για τις εκλογές σε τρία Γερμανικά Κρατίδια αυτή την Κυριακή, εξέφρασε ο αναλυτής διεθνών γεγονότων και δημοσιογράφος Γιώργος Καπόπουλος μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε παρά τα επικοινωνιακά πανηγύρια, η Τουρκία έχει μικρά περιθώρια γεωπολιτικής ευελιξίας και άρα θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις για διευθέτηση της Γερμανίας, ενώ και οι χώρες του Βίζεγκραντ έχουν μικρά περιθώρια «αντάρτικου» στη Μέρκελ.

Κατά συνέπεια εκτίμησε ότι συμφωνία θα επέλθει, προφανώς στη βάση συμφερόντων των ισχυρών, λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο ακραίων πολιτικών κινήσεων στην Ε.Ε. και αλλάζοντας ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τις ιδιότητες που κανονικά θα έπρεπε να φέρει ένας πρόσφυγας.

Πρόσθεσε όμως, πως η Ευρώπη έχοντας κατά νου και το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Αγγλία τον Ιούνιο, υποχρεωτικά θα βρει μία λύση, ώστε να μην ενισχυθούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ε.Ε.

Σχόλια