default-image

Συλλαλητήριο για τα δικαιώματα της γυναίκας

Κρήτη
Συλλαλητήριο για τα δικαιώματα της γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλαλητήριο για τα δικαιώματα της γυναίκας οργανώνει σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στις 7.μμ η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 4/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ με τον υπουργό εργασίας για το επίδομα τοκετού. Στην καταγγελία της ΟΓΕ αναφέρεται τι απάντησε ο υπουργός.

Αναλυτικά τα αιτήματα της ΟΓΕ

Η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά» επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας ΟΓΕ/ΠΑΜΕ στις 4/3/2016 στον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο. Η απαίτηση της αντιπροσωπείας για την επαναφορά του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες που γεννάνε σε δημόσια ή ιδιωτικά μαιευτήρια-νοσοκομεία απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι «δεν υπάρχουν λεφτά».

Το επίδομα τοκετού που καταργήθηκε το 2012 αποτελούσε ελάχιστη συνεισφορά στα δυσβάσταχτα έξοδα του νέου ζευγαριού με τη γέννηση του παιδιού, και αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα με την ολομέτωπη επίθεση που βιώνουν οι λαικές οικογένειες στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα,ιδιαίτερα οι νέες μητέρες. Όμως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι τα μνημόνια Κυβέρνησης - ΕΕ δεν χωράνε τις δίκαιες διεκδικήσεις των γυναικών του λαού. Δίνουν το «πράσινο φώς» μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους που χτίζουν τα κέρδη τους στα ερείπια των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών.

Αναφορικά με το αίτημά μας να σταματήσει η Κυβέρνηση τους εκβιασμούς για την επιστροφή των επιδομάτων από όσες μητέρες «εκ παραδρομής» το έλαβαν και να σταματήσει να τις απειλεί με κατασχέσεις ο υπουργός επιφυλάχτηκε παρουσιάζοντας όρους και προϋποθέσεις.

Έθεσε εισοδηματικά κριτήρια για να σταματήσει η απαίτηση επιστροφής του επιδόματος τοκετού από εκατοντάδες νέες μητέρες. Είναι απαράδεκτος ο διαχωρισμός που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση σε μητέρες προνομιούχες και σε μη προνομιούχες. Ανεξάρτητα αν οι μητέρες που τους ζητά πίσω το επίδομα τοκετού είναι άνεργες, μισθωτές που βιώνουν την απληρωσιά, την ανασφάλιστη δουλειά ή αυτοαπασχολούμενες που ζουν με τη «θηλιά» της φορολεηλασίας, των χρεών σε ΟΑΕΕ, τράπεζες, οι ίδιες και οι οικογένειές τους βιώνουν τη φτώχεια, την επίθεση διαρκείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κρατά γερά την αντιλαϊκή σκυτάλη από τις προηγούμενες.

Ο Υπουργός και συνολικά κυβέρνηση θα πάρουν την απάντηση με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων γυναικών, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτισσών μεταναστριών και νέων γυναικών στα συλλαλητήρια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.

Καλούμε κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, νέες μητέρες να ενωθούν στο μετερίζι του αγώνα μας, να οργανωθούν στα σωματεία τους στο χώρο δουλειάς, στους συλλόγους και ομάδες της ΟΓΕ και να δώσουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή αδιαλλαξία της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εργοδοσίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία και ανυποχώρητα διεκδικούμε:

- Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις άνεργες και τις ανασφάλιστες.

- Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για απαίτηση επιστροφής του ποσού του επιδόματος από όλες τις μητέρες που το έλαβαν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News