default-image

«Σφυροκοπούν» την Κρήτη οι άνεμοι,ταλαιπωρώντας επιβάτες

Κρήτη
«Σφυροκοπούν» την Κρήτη οι άνεμοι,ταλαιπωρώντας επιβάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνεμοι που «σφυροκοπούν» την Κρήτη έφεραν και ταλαιπωρία. Οι ισχυροί νοτιάδες «δοκίμασαν» τα νεύρα των επιβατών που ήθελαν να ταξιδέψουν από Αθήνα για Ηράκλειο οι οποίοι περίμεναν καρτερικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών (στη φωτογραφία).

Ήδη μετα 16.00 το απόγευμα δύο πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς το Ηράκλειο καθυστέρησαν χωρίς ωστόσο να ματαιωθούν. Εν τέλει λίγο πριν τις 20.00 εκτέλεστηκε η μια πτήση από την Αθήνα.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1304314.JPG"> Με την υπομονή τους να δοκιμάζεται... οι επιβάτες

Η αναμονή των επιβατών ωστόσο που σε πολλές περιπτώσεις έφτασαν τις τέσσερις ώρες οδηγεί σε απίστευτη ταλαιπωρία και φυσικά προβλήματα καθώς πολλοί θέλουν και από το Ηράκλειο να ταξιδέψουν προς άλλους προορισμούς.

Ταχύτητα 37κόμβων!

Η Κρήτη έχει βιώσει και στο παρελθόν ισχυρούς νοτιάδες αλλά η ταχύτητά 28-37 κόμβων στον πρώτο διάδρομο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου και 15-23 στο δεύτερο, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στα αεροσκάφη να προσγειωθούν με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να …ταρακουνηθούν οι επιβάτες.

Συνωστισμός στους χώρους αναμονής

Ημέρα για ιώβεια υπομονή η Δευτέρα όχι μόνο για τους επιβάτες και τους πιλότους, αλλά και το προσωπικό των αεροδρομίων που επιστρατεύει όλη την ευγένεια για να καθησυχάσει τους ταξιδιώτες ,οι οποίοι συνωστίζονται στους χώρους αναμονής ανυπομονώντας να φτάσουν στον προορισμό τους.

Με τις βαλίτσες ανα χείρας περιμένουν να κωπάσουν οι άνεμοι για να αναχωρήσουν επιτέλους αλλά και να τεξιδέψουν χωρίς άλλα απρόοπτα.

Πάντως κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στο Ηράκλειο.

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News