default-image

"Φρένο" σε εννέα εξορύξεις που σχεδιάζονταν στο Ελαφονήσι

Κρήτη
"Φρένο" σε εννέα εξορύξεις που σχεδιάζονταν στο Ελαφονήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Όχι" στα αιτήματα για εξορυκτικές έρευνες που αφορούν κοιτάσματα γύψου στην περιοχή του Ελαφονησίου,από το Δήμο Κισσάμου.Ο δήμαρχος Θόδωρος Σταθάκης με αφορμή εννέα αιτήματα για εξορυκτική έρευνα στην περιοχή του «Στομίου» στο Ελαφονήσι που έχουν κατατεθεί,μετέφερε τη θέση του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό ο κ. Σταθάκης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,υπάρχουν αιτήματα για την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης των περιβαλλοντικών μελετών που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουν οι εξορύξεις.

"Όχι" του δήμου

«Η θέση του Δήμου και του δημοτικού Συμβουλίου είναι ενάντια σε αυτές τις δραστηριότητες», ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης, κάνοντας γνωστό ότι τη θέση αυτή την έχει ήδη κοινοποιήσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι αποδεκτές ούτε από την τοπική κοινωνία, και διαφέρουν από την γενικότερη στρατηγική του Δήμου για το χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News