Κρήτη

"Τυπικό" το θέμα της αναισθησιολόγου... αλλά εκκρεμεί 9 μήνες!

«Βρήκε» επιτέλους το δρόμο …ο φάκελος της αναισθησιολόγου η οποία συμμετείχε στην επέμβαση που έγινε στη μικρή Μελίνα και κατηγορείται για κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων. Η διοίκηση ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου παραδέχτηκε ότι έλαβε το πόρισμα του Κεντρικού Πειθαρχικού συμβουλίου για την αναισθησιολόγο, ωστόσο άγνωστο παραμένει γιατί αυτή η υπόθεση παραμένει ανοιχτή εδώ και 9 μήνες, αφού όλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ένα απλό γραφειοκρατικό θέμα!

Εάν μάλιστα δεν είχε αποκαλυφθεί το θέμα μετα το θάνατο της μικρής Μελίνας -αφού η αναισθησιολόγος βρισκόταν στη μοιραία επέμβαση του κοριτσιού- ίσως κανείς να μην είχε αντιληφθεί ότι μια καταγγελία και τόσο σοβαρή κατηγορία σε βάρος της γιατρού, παρέμενε σε εκκρεμότητα.

«Τυπικό το θέμα!»

Όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο εκτελών χρέη διοικητή ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Γιώργος Χαλκιαδάκης παρέλαβε το πόρισμα αλλά υποστήριξε ότι πρόκειται για τυπικό και νομικό θέμα, χωρίς να εξηγεί πως φτάσαμε σε αυτή τη δραματική καθυστέρηση.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του κ.Χαλκιαδάκης «μας ήρθε το πόρισμα του Πειθαρχικού και συντομότατα θα απαντήσω. Η ΕΔΕ έγινε για την αναισθησιολόγο ,αλλά αυτό που είπε η κ.Παγώνη (πρόεδρος του Κεντρικού Πειθαρχικού συμβουλίου) είναι ότι το νοσοκομείο δεν έβγαλε κατηγορία για τη συγκεκριμένη, είναι νομικό το θέμα. Πιστεύω ότι είναι τυπικό γιατί αν κανείς διαβάσει καλά το νόμο σε παραγράφους αναφέρει πολλά. Δεν είμαι νομικός , δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από νομικούς πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και να μην τρενάρει τόσο πολύ αυτό το θέμα. Όσον αφορά τη διοίκηση του νοσοκομείου αυτό που έχω να πω είναι ότι συντομότατα θα συνεδριάσει το Δ.Σ ώστε να διορθωθούν μέσα σε παρένθεση αυτές οι πιθανές ελλείψεις του φακέλου. Θα σας ενημερώσω».

Με ρυθμούς...δημοσίου κινείται η υπόθεση

Δυστυχώς η ατέλειωτη ελληνική γραφειοκρατία οδηγεί για μια ακόμη φορά στην «περιπλάνηση» του φακέλου, αφού από το Ηράκλειο και μετα τη διόρθωση του κατηγορητηρίου, θα πρέπει να αποσταλεί εκ νέου στην Αθήνα και το Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο, με ρυθμούς δηλαδή δημοσίου. Κι αυτό γιατί και το Πειθαρχικό όργανο επικαλείται τις ελλείψεις προσωπικού και το φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να «πάνε» πίσω.

Ενα απίστευτο πήγαινε-ελα του φακέλου που παρακολουθούν άφωνοι οι Κρητικοί αλλά παρακολουθεί και η οικογένεια της μικρής Μελίνας.

Γιατί επεστράφη ο φάκελος

Όπως είχε υποστηρίξει το Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο στο φάκελο της αναισθησιολόγου δεν υπήρχε το κατηγορητήριο και μάλιστα σε προηγούμενη συνεδρίαση διεκόπη η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου στο υπουργείο Υγείας,

Όπως είχε δηλώσει η κ.Παγώνη :

«Δεν εχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρέπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά απο το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες».

Επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας

Πάντως υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαΐου 2015, η αναισθησιολόγος σύμφωνα με την καταγγελία εντοπίστηκε να αποσπά ναρκωτικά φάρμακα από το χώρο ανάνηψης της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Η ίδια φέρεται να έχει επικαλεστεί πρόβλημα υγείας για τη χρήση πεθιδίνης.

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια