default-image

Έπλεε με εκρηκτικά και 6.400 καραμπίνες ανοιχτά της Κισάμου

Κρήτη
Έπλεε με εκρηκτικά και 6.400 καραμπίνες ανοιχτά της Κισάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Λαβράκι" εντόπισαν οι Αρχές οι οποίες ολοκλήρωσαν τον έλεγχο στο πλοίο Trader με σημαία Τόγκο, το οποίο είχε εντοπιστεί να πλέει ανοιχτά της Κισάμου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σούδας.

Δύο από τα έξι κοντέινερ που είχαν βρεθεί μέσα στο φορτηγό πλοίο περιείχαν πολεμικό υλικό του οποίου η προέλευση και ο προορισμός εξετάζονται από τις ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα σαύμφωνα με το με το protothema.gr με την ολοκλήρωση της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το ένα κοντέινερ περιείχε συνολικά 6.400 κοντόκανες καραμπίνες, ενώ το άλλο είχε μέσα μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλικών για τα οποία ερευνάται ακόμη αν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά μεταφοράς. Το 11μελές πλήρωμα, που αποτελείται από έξι Σύρους, τέσσερις Ινδούς και έναν Λιβανέζο, κρατείται και ανακρίνεται από τις λιμενικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υπόλοιπα τέσσερα κοντέινερ που υπήρχαν μέσα στο φορτηγό δεν βρέθηκαν όπλα ή πυρομαχικά, αλλά ούτε ναρκωτικές ουσίες ή λαθραία τσιγάρα. Το σκάφος, που παλιότερα είχε την ονομασία «KUKI BOY», είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Μερσίνης με προορισμό αρχικά το Λίβανο και στη συνέχεια τις νοτιοανατολικές ακτές της Αφρικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News