Κρήτη

Κτηνίατροι εναντίον Κουρουμπλή για το χάσιμο ...κιλών

Ευθείες βολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών εξαπολύουν τα μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού σε γερμανική εφημερίδα για τις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων.

Ο  Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κουρουμπλής, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα για τις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων ότι "Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα τους κάνει καλό, θα χάσουν και κανά κιλό"

Δήλωση που άναψε τα αίματα και οι κτηνιάτροι πέρασαν στην αντεπίθεση με μία τοποθέτηση φωτιά κάνοντας  λόγο για "ειρωνεία και κακώς νοούμενο χιούμορ από τον κ. Κουρουμπλή που όχι απλά δεν γίνεται κατανοητό, αλλά εξοργίζει το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών - επιστημόνων, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης".

Μεταξύ άλλων αναφέρουν :προφανώς, κ. Κουρουμπλή, τώρα που τα ψέματα δεν μπορούν να καλυφθούν, το μόνο που σας έμεινε είναι οι προκλήσεις. Θα περιμέναμε, βέβαια, ιδιαίτερα από εσάς, τουλάχιστον να μην επιλέγατε φρασεολογία κοινωνικού ρατσισμού, αλλά όλα δείχνουν πως η καρέκλα αλλάζει τον άνθρωπο.

Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, επιστήμονες που έχουμε δώσει όρκο να υπερασπιζόμαστε την Δημόσια Υγεία μέσω του ελέγχου των τροφίμων ζωικής προέλευσης, αλλά και την υγεία και ευζωία του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, αντιλαμβανόμαστε ότι σε συνθήκες κρίσης το έργο μας είναι δυσκολότερο, αφού οι επιτήδειοι βρίσκουν πεδίο δράσης…

Για τον λόγο αυτό δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου μας, αλλά και την προστασία του λαού από όσους λυμαίνονται την χώρα του."

Μετά  το σάλο που δημιουργήθηκε, από την προκλητική του αυτή δήλωση, ο κ. Κουρουμπλής με δήλωσή του της αποδίδει στο… χιούμορ.

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι δε θα μπορούσα ποτέ να αποδοκιμάσω κοινωνικούς αγώνες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και εξηγεί:

«Ο Γερμανός δημοσιογράφος κατόπιν συμφωνίας μας θα κατέγραφε το 24ωρό μου. Μέσα σε αυτόν τον χρονικό κύκλο, κάποια στιγμή φυσιολογικής χαλάρωσης, μεταξύ τυρού και αχλαδιού ειπώθηκε η επίμαχη φράση από πλευράς μου».

Καλεί μάλιστα τους… «εύθικτους συνδικαλιστές δικηγόρους και φίλους του», όπως τους αποκαλεί, «να ανακαλέσουν στη μνήμη τους σε ποιον προσέτρεχαν όταν ήθελαν να αναδειχθούν τα δίκαια αιτήματά τους στη Βουλή, και ποιος, πάντα, έτεινε ευήκοον ους σε αυτούς».

Σχόλια