Κρήτη

Τελευταία ευκαιρία για την επισιτιστική

Η διανομή των προϊόντων του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που γίνεται από το Δήμο Ηρακλείου συνεχίζεται ως την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που έχουν καταχωριστεί στο Δήμο Ηρακλείου με βάση τις αιτήσεις τους θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα από τις 8 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, από τα παρακάτω σημεία διανομής και συγκεκριμένα:

* Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου (πρώην Δήμος Ηρακλείου) από:

1. Εργατικές Κατοικίες Αγίας Αικατερίνης (δ/νση: Σολωμού Σολωμού 14, δίπλα από γραφεία ΑμεΑ): Όσοι διαμένουν ανατολικά και στις περιοχές με όρια τις λεωφόρους Κνωσού, Δημοκρατίας ως το άγαλμα Βενιζέλου, δεξιά (ανώνυμη οδός), οδός Δουκός Μποφόρ προς λιμάνι (Ανάληψη, Κατσαμπάς, Αγία Αικατερίνη, Πατέλες, Πόρος, Χρυσοπηγή, Κηπούπολη, Φιλοθέη, Μπεντεβή, Άγ. Ιωάννης, Κνωσός).

2. Κτήριο παλιάς λαχαναγοράς-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην παραλιακή): Όσοι διαμένουν δυτικά και στις περιοχές με όρια τις λεωφόρους Κνωσού, Δημοκρατίας ως το άγαλμα Βενιζέλου, δεξιά (ανώνυμη οδός), οδός Δουκός Μποφόρ προς λιμάνι [Φορτέτσα, Μασταμπάς, Ατσαλένιο, Κορώνη Μαγαρά, Κορακοβούνι, Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Μεσαμπελιές, Θέρισος, Νέο Στάδιο, Δειλινά, Καμίνια, Φοινικιά, Αθάνατοι, Μαλάδες, Τρεις Βαγιές, κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ΤΕΙ, Άγιος Ιωάννης Χωστός, Εσταυρωμένος, Γιόφυρος μέχρι και τον Ξηροπόταμο (όπου βρίσκονται τα όρια του Δήμου Γαζίου), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Τίτος, Άγιος Μηνάς, Καμαράκι, Καλοκαιρινού, Αγία Τριάδα, Υγειονομικό, Καινούρια Πόρτα, Ακαδημία, Τρία Πεύκα, Βασιλειές, Άγιος Βλάσης, Σύλλαμος, περιοχή γύρω από το ΠΑΓΝΗ, Βούτες, Γούρνες Ηρακλείου, Σταυράκια].

2. Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού (Αλικαρνασσού, Καλλιθέας, Πρασάς, Καρτερού ως και τα όρια του Δήμου Ηρακλείου), Σκαλανίου, από την αίθουσα Η9, στη νέα δημοτική λαχαναγορά.

3. Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Γοργολαΐνίου, δηλ. των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Μύρωνα, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Πετροκέφαλου, Πενταμοδίου και Πυργούς, από τις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ασιτών.

4. Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής, δηλ. των Τοπικών Κοινοτήτων Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων, Σίβας από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Δαφνών.

5. Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, δηλ. των Τοπικών Κοινοτήτων Προφήτη Ηλία, Αγίου Σύλλα, Κυπαρισσίου, Καλού και Ρουκανίου, από το Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίου.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:

- Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο, απ' όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους που έχουν εγκριθεί.

- Τον αριθμό αίτησης.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Οι κατάλογοι των εγκεκριμένων δικαιούχων του προγράμματος, δηλ. αριθμός αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα ανά σημείο παραλαβής, έχουν αναρτηθεί στα παρακάτω σημεία:

* Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου.

* ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου.

* Γραφεία των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Π. Ι) με τίτλο "Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016", το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σχόλια