default-image

Παράσταση διαμαρτυρίας των οικοδόμων στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Παράσταση διαμαρτυρίας των οικοδόμων στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας θα προβούν οι οικοδόμοι την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 11 το πρωί διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Οι εξελίξεις στην Υγεία είναι το ίδιο εφιαλτικές όσο και στους υπόλοιπους τομείς που αφορούν στην ζωή των εργαζομένων και του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων. Είναι εξελίξεις που χρόνια σχεδίαζε να πραγματοποιήσει η μεγαλοεργοδοσία με τη βοήθεια των κυβερνήσεων και των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προορίζουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν χωρίς την κρατική επιχορήγηση ως επιχειρήσεις παρέχοντας ένα βασικό υποβαθμισμένο πακέτο υπηρεσιών.

?      Για τις τεράστιες ελλείψεις που χρονίζουν στο Νοσοκομείο

?      Για τις λίστες αναμονής για τα εξωτερικά ιατρεία

?      Για τη συμμετοχή στις πληρωμές σε φάρμακα και εξετάσεις

?      Για τις πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία

?      Για τις ελλείψεις  στο προσωπικό

?      Για τις ελλείψεις σε κρεββάτια ΜΕΘ

?      Για την μην πλήρη λειτουργία της καρδιοχειρουργικής με μόνιμο προσωπικό

?      Για τη λειτουργία της παιδοψυχιατρικής με εργαζομένους με ημερομηνία λήξης

?      Για την επιλογή το κράτος να αποποιηθεί την ευθύνη χρηματοδότησης των υγειονομικών μονάδων της κάλυψης των ανασφάλιστων καλώντας τις διοικήσεις να ψάχνουν σπόνσορες , ιδία έσοδα ή την Τ.Α. )

?      Για την ελλιπή συντήρηση μηχανημάτων λόγω υποχρηματοδότησης αναγκαζόμενοι να πηγαίνουμε Αθήνα

?      Για την παντελή απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές από όλες τις κυβερνήσεις, που συμμερίζονται τα ζόρια και τις επιδιώξεις των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων που περιμένουν σαν τα κοράκια να αρπάξουν το μεγάλο και κερδοφόρο ακόμη τομέα της Υγείας.

Αδιαφορούν όμως για τις αγωνίες των εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες που τους φτάνουν αρκετές φορές στα όρια αντοχών τους.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

?      Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους με κατάργηση της Ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στον χώρο.

?      κρατική χρηματοδότηση των μονάδων υγείας

?      μόνιμες  προσλήψεις  προσωπικού και όχι μέσω ΕΣΠΑ ,μπλοκάκια επικουρικούς  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εθελοντές

?      κατάργηση της συμμετοχής για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις

?      να παραγραφούν οι οφειλές των ασθενών στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες

?      επαναλειτουργία όλων των κρεβατιών που καταργήθηκαν εξ αίτιας της τροποποίησης των οργανισμών (για το ΠΑΓΝΗ 60 Κρεβάτια)

Οι εργαζόμενοι ,οι φτωχοί αγρότες ,οι μικροεπαγγελαματίες, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι είναι οι μόνοι που με τις εισφορές τους , με την φορολόγηση χρόνια τώρα έχουν πληρώσει χρυσάφι για σύγχρονες, υψηλές και δωρεάν παροχές υγείας τις οποίες ποτέ δεν έχουν απολαύσει.

Διαδηλώνουμε για να βρωντοφωνάξουμε ξανά στην κυβέρνηση και όλα τα συνεταιράκια της «ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ το ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ» που θα προωθήσει συνολικές ανατροπές στην Υγεία, απαντάμε με 48ωρη απεργία την πρώτη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News