Κρήτη

Υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Άμεσα χρειάζεται να συγκεντρωθεί φαγητό, ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες κτλ καθημερινά από τις 7.00 το πρωί - ως τις 9.00 το απόγευμα στα γραφεία του Σωματείου. Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή οργανώνει παρόμοια δράση σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ ώστε τα είδη που θα συγκεντρωθούν να σταλούν με ασφάλεια και χωρίς κόστος.

Παράλληλα ζητούν να απομονωθεί κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή, διεκδικώντας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του κράτους και άμεση μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνάδελφοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της Ε.Ε. τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα! Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές που βγαίνουν μάλιστα από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά.

Η αλληλεγγύη και οι στήριξη αυτών των ανθρώπων πρέπει να συνοδεύεται από συνεχή πάλη κατά των επεμβάσεων, των βομβαρδισμών και των αιτιών που προκαλούν τον πόλεμο, και εναντίον κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο...

αύριο οι άνθρωποι θα χάνουνται στη νύχτα του πολέμου έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω από τις οβίδες.

Δεν έχεις καιρό δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου

αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Σχόλια