default-image

Ηi tech... μανάβικο σε γειτονιά του Ηρακλείου!

Κρήτη
Ηi tech... μανάβικο σε γειτονιά του Ηρακλείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

      Όπως αλλάζουν καθημερινά οι τιμές της βενζίνης, έτσι αλλάζουν και των… οπωροκηπευτικών. Με το σκεπτικό αυτό μανάβικο στο Ηράκλειο τοποθέτησε ηλεκτρονική… επιγραφή με τις προσφορές της ημέρας- που ήδη προσελκύει σαν «μαγνήτης» τους πελάτες -οι οποίοι προσεγγίζουν το οπωροπαντοπωλείο για να δουν από κοντά τις τιμές και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

   Το ηλεκτρονικό… μανάβικο της οδού Στρυμώνος παραπέμπει πλέον στα σύγχρονα καταστήματα που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

         Οι προσφορές μέσω…wifi     

     Όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «πήραμε την ιδέα από άλλα καταστήματα που χρησιμοποιούν την επιγραφή και σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ πιο πρακτικό αντι να γράφουμε τις τιμές σε χαρτί , να αναγράφονται στην ταμπέλα. Η ταμπέλα led όπως ονομάζεται συνδέεται με wi fi και κάθε μέρα αναγράφει τις προσφορές ,όπως για παράδειγμα για πατάτες, αγγινάρες και λαχανικά.

Οι ηλικιωμένοι ζητούν άμεσα από τους εργαζόμενους του καταστήματος να ενημερωθούν  για τις προσφορές της ηλεκτρονικής ταμπέλας και είναι ανάμεσα στα οπωροκηπευτικά που θα προτιμήσουν να αγοράσουν. Οι νεότεροι απλά χαμογελούν αφού έτσι κι αλλιώς έχουν συνηθίσει τις νέες τεχνολογίες, ακόμα και στην αγορά τροφίμων.

Πάντως ανάλογο σύστημα "ηλεκτρονικής ενημέρωσης " χρησιμοποιούν ακόμα και οι στάσεις λεωφορείων για να ενημερώνουν τους επιβάτες για το χρόνο αναμονής για το επόμενο λεωφορείο.

Και με πιστωτική!

Πάντως όπως ενημερώνει η ηλεκτρονική επιγραφή δεκτές γίνονται και οι πιστωτικές κάρτες. Όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια του καταστήματος μετα το «βερεσέ» που έχει πλέον για ευνόητους λόγους ξεπεραστεί, στην κορυφή των προτιμήσεων των τρόπων πληρωμής είναι η χρεωστική ή πιο σπάνια η πιστωτική κάρτα. Ωστόσο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πελάτες ακόμη κι αν έχουν ανάγκη τη διευκόλυνση στην πληρωμή , προτιμούν τα μετρητά, αγοράζοντας λίγα και καλά για να ελέγχουν πόσα ξοδεύουν.

    Όπως και να'χει ακόμα και τα οπωροπωλεία μπήκαν στη σύγχρονη εποχή με το hi tech μανάβικο να δείχνει το δρόμο!

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News