default-image

Άναψε φωτιές ο πολύπαθος δρόμος της Μεσαράς

Κρήτη
Άναψε φωτιές ο πολύπαθος δρόμος της Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη κόντρα μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και του τομεάρχη Υποδομών, βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη σημειώθηκε χθες στη Βουλή, με φόντο τον πολύπαθο δρόμο της Μεσαράς.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης απευθυνόμενος προς τον υπουργό, «αναγκαζόμαστε και πάλι να βρισκόμαστε εδώ και να μιλάμε για το ίδιο θέμα. Το δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά. Ένας δρόμος που θα είχε ολοκληρωθεί αν είχατε ασκήσει σωστά τα καθήκοντά σας. Και αν για ένα χρόνο δεν μπλοκάρατε τη διαδικασία».

Ο κ. Αυγενάκης, αναφερόμενος στον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, επισήμανε: «Η απραξία σας οδήγησε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Και παράλληλα να χαθεί και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου».

«Δεν τρώμε κουτόχορτο στην Κρήτη»

Οι τόνοι άναψαν, όπως ήταν φυσικό, στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, με τον κ. Σπίρτζη να απαντά λέγοντας πως «κατά την προσφιλή μέθοδο των βουλευτών της Ν.Δ., απαλείφονται πράξεις, ενέργειες, ευθύνες και γεγονότα των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να δημιουργηθεί η ψευδής εντύπωση πως εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Δεν κατάγομαι από την Κρήτη, αλλά αγαπάμε τον τόπο και τους ανθρώπους του, γι' αυτό και θα κάνουμε γι' αυτήν ό,τι δεν έκαναν τόσα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Το χρονικό της δρομολόγησης του έργου

•  Η Γενική Γραμματεία Εσόδων, κατόπιν καταγγελίας, συνέστησε στις 6 Απριλίου 2015 στο Υπουργείο και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να προσφύγει, γιατί δεν είναι έγκυρη η φορολογική ενημερότητα του αναδόχου. Η υπηρεσία κίνησε την πειθαρχική διαδικασία κατά της εταιρείας στις 8 Ιουλίου (μετά από 3 μήνες) η υπηρεσία κίνησε την πειθαρχική διαδικασία κατά της εταιρείας κι εξέδωσε σχέδιο ανάκλησης της ενημερότητας του πτυχίου. Μετά από 5 μήνες σχεδόν, στις 20 Νοεμβρίου το σχέδιο αυτό παραπέμφθηκε ως προς τα νομικά θέματα που εγείρονται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε γνωμοδότηση και τη διαβίβασε στο γραφείο του Υπουργού στις 14 Δεκεμβρίου 2015.

• Η αποδοχή της γνωμοδότησης και η έκδοση σχεδίου ανάκλησης της ενημερότητας του πτυχίου πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2016 (μετά από 1 μήνα σχεδόν).

• Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ενώ οι ημερομηνίες για τη χρηματοδότηση του έργου «έτρεχαν».

• Σύμφωνα με το υπ΄ αριθ. πρωτ. 1912/22-02-2016 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ):

1)      το «εν λόγω έργο δεν μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014- 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί με εθνικούς πόρους».

2)      «το έργο θα χαρακτηρισθεί ως Ημιτελές στην Τελική Έκθεση Κλεισίματος του ΕΠ "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας", με υποχρέωση ολοκλήρωσης και λειτουργίας εντός διετίας από την προθεσμία υποβολής των εγγράφων κλεισίματος, ήτοι έως τον Μάρτιο 2019». Αν έχει περαιωθεί μέχρι αυτή την ημερομηνία, δεν προκύπτει κίνδυνος επιστροφής των κοινοτικών πόρων. Διαφορετικά, θα κληθούμε να επιστρέψουμε τα χρήματα!

•      Ο προϋπολογισμός του έργου «Ολοκλήρωση τμήματος Αγ. Βαρβάρα-Απομαρμά» που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ήταν 47 εκατ. ευρώ.

•      Ο κ. Σπίρτζης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ και από τον λογαριασμό: 2010ΣΕ071810, ο οποίος σήμερα έχει υπόλοιπο 21.500.000 ευρώ.

•      Δεν απάντησε ο κ. Σπίρτζης εάν ο κωδικός αυτός αφορά μόνο στο δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά, ή αν αφορά και σε άλλα έργα. Ακόμη, και στην περίπτωση που αφορά μόνο το εν λόγω έργο, γίνεται αντιληπτό ότι δεν αρκεί το ποσό για την ολοκλήρωση του έργου.

•      Βεβαίως, αν αφορά και σε άλλα έργα και δεδομένου του γεγονότος ότι σήμερα έχει 21.5 εκ. ευρώ, σημαίνει ότι σε ένα μήνα μπορεί να έχει τα μισά χρήματα ή και καθόλου;  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News