Κρήτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Προσφυγικό:Εκτός "αρχικού"σχεδιασμού η Κρήτη(ηχητικό)

"Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης  δεν περιλαμβάνει  την Κρήτη στην παρούσα  φάση," υποστήριξε κατηγορηματικά την Τρίτη ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη του στο ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη .

Ο κ. Κουρουμπλής  τόνισε με έμφαση ότι στην παρούσα φάση και σε  συνεννόηση πάντα με τις   Περιφέρειες και τους Δήμους  που εμπλέκονται , οι χώροι  φιλοξενίας των προσφύγων είναι  ο άξονας Αθήνα -Ειδομένη και τα hot spots στα νησιά, αποτυπώνοντας  επισήμως  για πρώτη φορά την κυβερνητική θέση για το  που ,αν και σε ποιο βαθμό τελικά εμπλέκεται η Κρήτη στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

"Συζητήσεις και σενάρια για εμπλοκή της Κρήτης δεν είναι ευσταθή και στο ερώτημα τι γίνεται με την Αμερικανική Βάση των Γουρνών ξεκαθάρισε ότι" από όσα γνωρίζω η Βάση θα αξιοποιηθεί στο μέλλον  ως ένας αναπτυξιακός χώρος και αν υπήρχε τέτοια σκέψη  θα ειχα μιλήσει  πρωτίστως με τον Δήμαρχο με τον οποίο και διατηρώ μια πολύ καλή σχέση.Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να πούμε ότι ξεκινάμε κατανομή και σε ποια σημεία της χώρας πρέπει να επικεντρωθούμε εάν και εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα συζητηθεί μετά τη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου," πρόσθεσε ο Υπουργός.

Δεν κουβαλάμε ένστικτα ανθρωποφάγα

«Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορα  και η  Ελλάδα καλείται να σηκώσει το βάρος ενός παγκόσμιου προβλήματος και δυστυχώς να το σηκώσει μόνη της αφού  η Ευρώπη είναι απούσα και δίχως στήριξη απέναντι στην χώρα μας,  χωρίς τη λήψη άμεσων μέτρων και αρμοδιοτήτων , υπογράμμισε ο Υπουργός .

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου , ο κ. Κουρμουμπλης δήλωσε ότι" ο  πρωθυπουργός θα πει ότι αυτά που είχαμε  συμφωνήσει δεν τηρήθηκαν για να καταλάβουν ότι η Ελλάδα παρά την ανθρωπιστική της διάθεση δεν μπορεί πλέον να σηκώσει αυτό το μεγάλο φορτίο ενώ αρκεί μόνο να σας αναφέρω ότι μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι  δεν έδωσαν παραπάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ."

Το προσφυγικό καθιστά την Ελλάδα την πιο ασφαλή χώρα στον κόσμο

Το ζήτημα είναι διαχειρίσιμο  και χθες είχαμε μια ευρεία  σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων  Υπουργών και φορέων με κοινό τόπο να βάλουμε πλάτη όλοι ανέφερε ο Υπουργός .Το προσφυγικό καθιστά την Ελλάδα την πιο ασφαλή χώρα στον κόσμο υποστήριξε ο Υπουργός ,πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που λέει ότι θα παρεισφρήσουν αναμεσά τους και περίεργα άτομα . Ενώ η εντύπωση που αποκομίζει η κυβέρνηση από τους πρόσφυγες είναι ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να παραμείνουν στην χώρα μας  αλλά θέλουν να φύγουν και να πάνε στα σύνορα.

Στήριξη Κουρουμπλή  στον κ.Ηγουμενίδη

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής  αναφέρθηκε και στην  κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη και αγροτών του Ηρακλείου τασσόμενος στο πλευρό του Βιαννίτη Βουλευτή, κάνοντας λόγο για άνθρωπο διαμάντι και καλώντας την μερίδα των αγροτών που του επιτέθηκε φραστικά να ζητήσει συγνώμη για έναν άνθρωπο που έχει καταγράψει την δική του πορεία στην κοινωνία.

Επιμέλεια:Βάλια Μπούη

Σχόλια