Κρήτη

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρότεινε η Φ. Γεννηματά

Για εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας που θα δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στη χώρα, μίλησε απόψε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Φώφη Γεννηματά, ολοκληρώνοντας έτσι τη διήμερη περιοδία της στην Κρήτη.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά για την κατάσταση στη χώρα είπε ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή. «Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου» σημείωσε.

Όπως ανέφερε «ξεκινάμε την πορεία της ανασύνταξης, της διεύρυνσης της αναγέννησης της από την Κρήτη». Η κ. Γεννηματά μίλησε επίσης για μια μεγάλη και διαχρονική παράταξη, με καθοριστική και καταλυτική συμβολή στην εξέλιξη του έθνους, της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Κάποτε, είπε, «το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να εκπροσωπήσει το σύνολο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, για αυτό και κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, ο χώρος αυτός είναι δυστυχώς κατακερματισμένος και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές. Βάλαμε τέλος στην καθοδική πορεία και στην πτώση, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη το Σεπτέμβριο. Αρχίσαμε την ανοδική πορεία. Χτίζουμε ξανά τη σχέση με την ελληνική κοινωνία. Σχέση εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενη στην Κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά μίλησε για ένα ζωτικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο, που πρέπει να παρουσιάζεται, «όχι ως ο φτωχός συγγενής των εξελίξεων, αλλά ως ο φορέας που μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή για την πατρίδα και το λαό μας». Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την ανάγκη για μια Συνδιάσκεψη, που δεν θα επιτρέπει κανέναν αποκλεισμό, αλλά δεν θα επιτρέπει και την πλειοψηφία κανενός φορέα και συμπλήρωσε: «Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι».


Συνεχίζοντας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια σειρά από τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με συζήτηση, διάλογο, συνεννόηση. Επίσης είπε, ότι πρέπει να γίνει κριτική στα λάθη και να παρθούν σκληρά μέτρα για να μην επαναληφθούν. «Ας δώσουμε πραγματικό νόημα στο αίτημα για πολιτική ανανέωση. Να σταματήσουμε αυτή την κενή περιεχομένου συζήτηση για το ποιος εκφράζει το νέο και το παλιό, ποιος είναι ο καθαρός και ποιος είναι ο βρώμικος» ανέφερε.

Αμέσως μετά, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «βυθίζει την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας, απειλεί την καθημερινότητα της απλής ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας. Ταπεινώνει με λίγα λόγια τη χώρα μας καθημερινά».Σε σχέση με το προσφυγικό και την σύσκεψη της Παρασκευής, είπε πως «δεν πάμε να επικυρώσουμε ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης πάμε για να διαμορφώσουμε εθνική γραμμή. Εθνική γραμμή για να αποφύγουμε εθνική τραγωδία» τόνισε .

Για το ασφαλιστικό, σημείωσε πως τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέτυχαν «να δρομολογήσουν τον αφανισμό, όλων των παραγωγικών τάξεων της πατρίδας μας. Είμαστε μαζί τους ,στο πλευρό τους, με προτάσεις και όχι με ψέματα».

«Εμείς - ανέφερε - λέμε καθαρά και ξάστερα: τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή. Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου. Δεν χρειάζεται να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μετά από μια εθνική καταστροφή, απλά και μόνο για να τη διαχειριστεί».

«Πρέπει να δράσουμε τώρα. Και κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν νοείται χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία μέσα, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διήμερη επίσκεψή της, στη μεγαλόνησο, είχε επαφές με εκπροσώπους αγροτών και φορέων της αυτοδιοίκησης, έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα και άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο προσφυγικό και τις δραματικές εξελίξεις που έχει πάρει, ενώ τόνισε ότι οι συνθήκες καθιστούν αναγκαία τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσουμε σε εθνική τραγωδία», είπε.

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνδιάσκεψη της δημοκρατικής συμπαράταξης η ομιλία στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε παρουσία και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σχόλια