default-image

Απόσυρση των κάδων από την παραλιακή του Ρεθύμνου

Κρήτη
Απόσυρση των κάδων από την παραλιακή του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη απόσυρση όλων των κάδων απορριμμάτων από την παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου (από το ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι το «Πέρλ») θα προχωρήσει αύριο η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου. Οι δημότες και επιχειρηματίες της περιοχής, γνωρίζουν ήδη για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου ευπρεπισμού του παραλιακού μετώπου, το οποίο συμπληρώνει τη γενικότερη ανάπλαση της ανατολικής παραλίας.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν δύο συσκέψεις με το Σύλλογο Ξενοδόχων και το Σύλλογο Εστίασης και αναψυχής όπου συμφωνήθηκε η απόσυρση των κάδων ενώ διανεμήθηκε, από την υπηρεσία του δήμου, έγγραφη ειδοποίηση σε όλες τις επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία και τις οικίες που βρίσκονται επί της παραλιακής αλλά και επί των κάθετων σε αυτή οδών.

Παρακαλούνται λοιπόν οι συμπολίτες να εναποθέτουν πλέον τα απορρίμματά τους στους κάδους που βρίσκονται στις κάθετες οδούς, κοντά στις οικίες τους. Οι επιχειρηματίες και οι ξενοδόχοι, θα πρέπει να έχουν ήδη προμηθευτεί τους ειδικούς κάδους για τους οποίους ενημερώθηκαν εγκαίρως από τους Συλλόγους τους, τους οποίους, σύμφωνα με τον κανονισμό μπορούν να βγάζουν έξω από τις επιχειρήσεις τους για αποκομιδή κατά τα χρονικά διαστήματα από 4.30- 6.30 π.μ και από 16.30 - 18.30 το απόγευμα.

Κατανοούμε πως κάθε αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες,  προκαλεί μια αναστάτωση μέχρι να εξοικειωθούμε με τη ροή και την  αποτελεσματικότητα της.

Είμαστε βέβαιοι όμως, πως αν συνεργαστούμε με καλή διάθεση και με κοινό στόχο να βελτιώσουμε την εικόνα της παραλίας μας που είναι η βιτρίνα της πόλης μας, απαλλάσσοντας την από τους αντιαισθητικούς και μονίμως πλημμυρισμένους με σκουπίδια κάδους, πρώτοι εμείς και στη συνέχεια οι επισκέπτες μας θα απολαμβάνουμε  το πολιτισμένο και πεντακάθαρο περιβάλλον της παραλιακής μας ζώνης, για τους καλοκαιρινούς μας περιπάτους και τις επισκέψεις μας στη θάλασσα.

Προσβλέποντας στη συνεργασία των δημοτών μας, παραμένουμε στη διάθεσή τους για όποιο πρόβλημα προκύψει ή για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστούν στα τηλ: 28310 57940 - 40799 (Διεύθυνση  Καθαριότητας και Πρασίνου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News