default-image

Μας τελείωσαν τα μπλόκα στην Κρήτη

Κρήτη
Μας τελείωσαν τα μπλόκα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αποκλεισμό του τελωνείου Ηρακλείου, του υποκαταστήματος της τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά και της εφορίας στο Ρέθυμνο, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών που σχεδιάζουν την συνέχιση του αγώνα τους με φόντο μια νέα, ίσως την πιο δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα, όταν το φορολογικό και στο ασφαλιστικό πάνε για ψήφιση στη Βουλή.

Από τις επτά το πρωί μερίδα αγροτών του Ηρακλείου, όπως είχε γράψει το neakriti.gr έκλεισε την είσοδο για το τελωνείο ενώ εκτός έμειναν οι εργαζόμενοι που κατέφθαναν σιγά σιγά στην υπηρεσία τους.

Να αναπροσαρμόσουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι αγρότες, αφήνοντας τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς για ένα διάστημα προκειμένου  από τη μια να επιστρέψουν στις καλλιέργειες τους, από την άλλη όμως να προωθήσουν και να ενημερώσουν από χωριό σε χωριό όλους τους αγρότες με στόχο μία ακόμη κινητοποίηση στην Αθήνα όταν φτάσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό για ψήφιση στη Βουλή, που προσδοκούν ότι δεν θα έχει σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέχρι σήμερα ως προς τη συμμετοχή.

Οι κινητοποιήσεις στους υπόλοιπους νομούς

Από τις 6:30 το πρωί  αγρότες των Χανίων προχώρησαν στην κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Η κατάληψη διήρκησε μόνο για σήμερα ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στο Ρέθυμνο με τον αποκλεισμό της εφορίας.

Μετά από 36 ημέρες οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου, το μεσημέρι έληξαν το μπλόκο τους που το τελευταίο διάστημα ήταν στημένο στον κόμβο Μαλίων. Μετά από 36 ημέρες έλυσε και το μπλόκο των αγροτών του Οροπεδίου Λασιθίου που επίσης θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. Στο επίκεντρο εξήγησαν ότι μπαίνει μια ουσιαστική καμπάνια ενημέρωσης των αγροτών από χωριό σε χωριό προκειμένου το μήνυμα της Κρήτης να είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο, σε μια νέα κινητοποίηση στην πρωτεύουσα.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News