Κρήτη

Γ. Καπόπουλος: Η απάντηση της Γερμανίας στις 7 Μαρτίου 

Αντίθετη εκτίμηση από την άποψη που θέλει τις χώρες της Ε.Ε. να μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντη «αποθήκη ψυχών» με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εγκλωβίζονται μόνιμα εδώ, εκφράζει ο αναλυτής διεθνών γεγονότων και δημοσιογράφος Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Όπως είπε, αν συμβεί αυτό ακόμη και για γεωπολιτικούς λόγους όχι μόνο η Ελλάδα μπαίνει σε περιδίνηση , αλλά η Ε.Ε. διαλύεται οριστικά και αμετάκλητα.

Άρα , όπως είπε, στις 7 Μαρτίου η απάντηση της Μέρκελ και της Γερμανίας θα είναι συντριπτική προς χώρες όπως του Βίζεγκραντ και η Αυστρία, χώρες με βαθιά οικονομική εξάρτηση από την Γερμανία, ότι η λύση θα είναι η αναλογική κατανομή 1 εκατομμυρίου προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Φυσικά αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί ένα δίμηνο ομαλοποίησης στο οποίο η Ελλάδα θα πρέπει είπε ο Γ.Καπόπουλος να έχει υποδομές αξιοπρεπούς διαβίωσης 70 χιλιάδων και πλέον προσφύγων.

Όμως η υπερεκτίμηση  της Τουρκίας είναι λάθος αφού στις 7 Μαρτίου αυτή θα προσέλθει στη Σύνοδο κορυφής στριμωγμένη γεωστρατηγικά, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από το προσφυγικό.

Η Γαλλία που σιωπά, έχει αναλάβει ρόλο για άλλα προσφυγικά ρεύματα που έρχονται σύντομα από την ΒΔ Αφρική με πιθανότερη την κατάρρευση στην Αλγερία.

Ο Γ. Καπόπουλος θεωρεί ότι η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να στριμώξει όσες χώρες θα προτιμούσαν η λύση να είναι ο εγκλωβισμός όλων στην Ελλάδα, αφού σε διαφορετική περίπτωση καταρρέει κατά τον ίδιο όλο το εγχείρημα της Ε.Ε.

Σχόλια