default-image

Γεννηματά: Μαντινάδες, συγκίνηση και εθνική κυβέρνηση

Κρήτη
Γεννηματά: Μαντινάδες, συγκίνηση και εθνική κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές συγκίνησης το μεσημέρι για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Κρήτη και η οποία μεταξύ άλλων απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου όπως είπε "να αποφύγει η χώρα τον γκρεμό".

Κατά την επίσκεψη της στις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού Κριτσάς, όπου ενημερώθηκε για την πρωτοπόρα δραστηριότητα του τοπικού συνεταιρισμού, ο οποίος εξάγει ελαιόλαδο, μοναδικής ποιότητας σε όλο τον κόσμο.

Ο γιατρός και αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Κλόντζας την υποδέχτηκε με μαντινάδες οι οποίες αναφέρονταν στον αείμνηστο πατέρα της Γεώργιο Γεννηματά και την προσφορά του στη χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Χίλια καλώς ορίσατε Φώφη μας στο χωριό μας

απού φερες την άνοιξη στον τόπο τον δικό μας.

Σήμερα Φώφη η Κριτσά σε διπλοχαιρετίζει

κι ο τόπος όλος γύρω μας ανθεί και λουλουδίζει.

Ο κύρης σου με το ΕΣΥ έσωσε την Ελλάδα

και πρέπει να τ' ανάφτουμε στον τάφο μια λαμπάδα.

Πολλά νοσοκομεία μας έχουνε το όνομά του

γι' αυτό καντήλι ανάφτουμε στη μνήμη τη δικιά του.

Το έργο του πατέρα σου Φώφη να συνεχίσεις

μ' όλου του κόσμου τα καλά τη χώρα να γεμίσεις

Όλα τα λάθη αλλονών Φώφη να διορθώσεις

ανάπτυξη και πρόοδο στη χώρα μας να δώσεις.

Η κ. Γεννηματά βουρκωμένη και ιδιαίτερα συγκινημένη αναφέρθηκε στην πολιτική παρακαταθήκη του Γεώργιου Γεννηματά, η αξία των οποίων αναδεικνύεται αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα.

Για τις κρίσιμες συγκυρίες,  επανέλαβε τη θέση της ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την απαραίτητη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και στόχους, αφενός την αντιμετώπιση του προσφυγικού, τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και όλων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν στη χώρα νέα προοπτική.

Η ίδια ήταν πολύ ξεκάθαρη ότι ο τόπος δε σηκώνει άλλες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα πρέπει να δείξουν ανάλογη σοβαρότητα στις παρούσες συνθήκες.

Η άφιξη της Φ. Γεννηματά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

"Η ανασύνταξη της δημοκρατικής συμπαράταξης ξεκινά από την Κρήτη, το Ηράκλειο και το Λασίθι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο για την ανάγκη συγκλίσεων και μιας νέας πορείας του δημοκρατικού χώρου." υπογράμμισε φτάνοντας νωρίς το μεσημέρι στο Ηράκλειο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου.

Η κ. Γεννηματά, από το αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, αναφέρθηκε στο προσφυγικό επαναλαμβάνοντας ότι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές και απρόβλεπτες εξελίξεις τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει χωρίς την απαιτούμενη συναίνεση από τα υπόλοιπα κόμματα.  

«Χτυπάω το καμπανάκι του  κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η χώρα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση. Αυτή η κυβέρνηση είναι φανερό ότι δε μπορεί. Δεν την εμπιστευόμαστε» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ.Γεννηματά η οποία αναχώρησε αμέσως μετά για την Κριτσά Λασιθίου, πρώτο σταθμό στην περιοδεία της.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Γεννηματά έχει ως εξής:

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

12:30 Άφιξη στο Ηράκλειο

13:30 Άφιξη στην Κριτσά

15:00 Επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο

17:00 Άφιξη στο Συνεταιρισμό Παραγωγών «Ανατολή» - Ιεράπετρα

18:00 Δημαρχείο Ιεράπετρας

19:30 Εγκαίνια Γραφείων ΠΑΣΟΚ Ιεράπετρας

21:30 Άφιξη στη Σητεία

Επιστροφή στο Ηράκλειο

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

13:30 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης (Ηράκλειο)

19:00 Ομιλία στον Θεατρικό Σταθμό (Λιμάνι) στο πλαίσιο της συγκρότησης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μαζί της βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών, που θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα για την ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης. Σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη, η συγκέντρωση στο Θεατρικό Σταθμό το απόγευμα της Δευτέρας θα έχει θεσμική συγκρότηση, αλλά θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, που αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και της κοινωνίας.Στόχος των διαδικασιών είναι να οργανωθούν τα επόμενα βήματα και η μελλοντική πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την Πολιτική και Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

Η κάθοδος της κ. Γεννηματά γίνεται στο πλαίσιο του διαλόγου ενόψει της συνδιάσκεψης πολιτικών και προγραμματικών θέσεων που θα διεξαχθεί προς το τέλος Μαρτίου αλλά και  ενόψει ενδεχόμενων εξελίξεων στο πολιτικό και κυβερνητικό πεδίο.

Συνάντηση Γεννηματά για την Μελίνα

Κι όμως η Φώφη Γεννηματά στον Άγιο Νικόλαο μπορεί να είχε  πιεσμένο πρόγραμμα κινήσεων, όταν όμως  ζήτησε να συναντηθεί μαζί της ο Μανώλης Παρασκάκης, ο πατέρας της Μελίνας που ακόμη και σήμερα τρείς μήνες μετά, είναι αναπάντητο πως έφυγε από την ζωή, σε μία απλή επέμβαση αφαίρεσης σε κρεατάκια, όπως και το αν και ποιοι φέρουν ευθύνες για αυτό, η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όχι μόνο δεν αρνήθηκε, αλλά βρήκε και χρόνο και χώρο με πολύ ανθρώπινη προσέγγιση να συναντηθεί και με τον χαροκαμένο πατέρα και με την αδερφή της άτυχης Μελίνας.

Ο Μανώλης Παρασκάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στον απίστευτο τείχος  σιωπής, με πρόσχημα την γραφειοκρατία, το μπέρδεμα φακέλων και την διαρκή αναβλητικότητα στη υπόθεση εδώ και τρεις μήνες. Η Φώφη Γεννηματά όχι απλά παρέλαβε σχετικό σημείωμα για την υπόθεση αλλά δεσμεύτηκε προσωπικά,  να ζητήσει εξηγήσεις για το όλο θέμα.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News