default-image

Τι είχε αποκαλύψει υπουργός για το μεταναστευτικό

Κρήτη
Τι είχε αποκαλύψει υπουργός για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ημέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, η πρώτη υπουργός που μίλησε στο δελτίο της KΡΗΤΗ TV ήταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η τότε αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική και προμήνυε ουσιαστικά το τι θα ακολουθήσει στην Ελλάδα με φόντο το προσφυγικό ζήτημα.

Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως το είχε αποκαλύψει τότε, συνδέεται σήμερα, 13 μήνες μετά, στενά με το ανεξέλεγκτο κύμα εισροής προσφύγων στη χώρα.

"Όχι" στα κέντρα κράτησης μεταναστών

Ηχηρό "όχι" στα κέντρα κράτησης μεταναστών, μέτρο επαναπροώθησης, χορήγηση προσωρινής άδεια διαμονής στις περιπτώσεις που η επιστροφή καθυστερεί, ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Αυτά είνια όσα είχε πει τότε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της KΡHTH TV, λεγόμενα που αποτέλεσαν προπομπό των όσων ζει η Ελλάδα.

 Σήμερα πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι αποκαλύψεις συνδέονται στενά με το ανεξέλεγκτο κύμα εισροής προσφύγων στη χώρα, καθώς αποτέλεσε ουσιαστικά πυξίδα και δόθηκε το σήμα και το πράσινο φως στους πρόσφυγες από την ελληνική κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ:Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News