Κρήτη

Περιδιαβαίνουν τα Χανιά οι φίλοι της βέσπας

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο, γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου, κάνουν με τα σκουτεράκια τους (βέσπες)όσοι συμμετέχουν στην 19η Πανελλήνια συνάντηση που οργανώνει με τη συνδρομή τοπικών φορέων το Vespa Club Χανίων.

Το ραντεβού των φίλων της βέσπας ορίστηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς Χανίων ενώ, όπως δήλωσε η πρόεδρος της τοπικής λέσχης Άννα Φραδελάκη στα Χανιά, θα βρεθούν με τις βέσπες τους περίπου 150 άτομα από την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και συμμετοχές από τη Σερβία και την Ιταλία.

Άριστα συντηρημένα δίτροχα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και καινούργια μοντέλα δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στην πόλη και με τη ρεζέρβα στο σώμα του οχήματος και όμορφα αξεσουάρ, κάνουν αισθητή την παρουσία τους. «Η βέσπα είναι ένα μηχανάκι με όνομα. Είναι πάθος και μεράκι» δήλωσε η κ. Φραδελάκη.

Η συνάντηση των Χανίων είναι προπομπός της πανευρωπαϊκής συνάντησης φίλων της βέσπας που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στα Χανιά και στην οποία οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 500, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.

«Η βέσπα είναι ένα ιδιαίτερο και πολύ αγαπητό δίκυκλο. Η συντήρησή της είναι σχετικά εύκολη και όχι ιδιαίτερα δαπανηρή, χρειάζεται ωστόσο μεράκι» δήλωσε το μέλος της λέσχης Χανίων Νίκος Μαθιουδάκης.

Στα Χανιά μέλη της λέσχης είναι 180 φίλοι- ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου δίτροχου πολλοί από τους οποίους συντηρούν ακόμα και πέντε βέσπες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια