default-image

Ρημάζει αθλητικό κέντρο που φτιάχτηκε με Ολυμπιακά κονδύλια

Κρήτη
Ρημάζει αθλητικό κέντρο που φτιάχτηκε με Ολυμπιακά κονδύλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γυμναστήριο  "φάντασμα",στη Βιάννο,που θα έπρεπε να λειτουργεί  ήδη  εδώ και χρόνια ,καθώς είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Ελλάδα 2004,επί  Oλυμπιακών Aγώνων ,ένα γυμναστήριο που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για την άθληση των παιδιών και γιατί όχι  να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις ,μπάσκετ και βόλεϊ.

Αντ' αυτού οι εικόνες που φέρνει αποτυπώνουν στο έπακρο μια κατάσταση που δεν θα ήθελε κανείς να αντικρύσει ,μία ασχήμια που έχει ζώσει το κτίριο ,όλα αυτά τα  χρόνια, με κύριο χαρακτηριστικό του την  εγκατάλειψη  στον χρόνο, στην τύχη και στις ορέξεις ορισμένων να το λεηλατήσουν  όσο μπορούν σπάζοντας τζάμια, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους και κάνοντας τη φράση "λειτουργία του Σταδίου" να φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

Εμφανώς απογοητευμένος απο την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος  Βιάννου για την εικόνα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, αν και όπως υπογραμμίζει ο  κ. Μπαριτάκης και σε αυτήν την περίπτωση όπως και στην περίπτωση του σχολείου που γειτνιάζει με το γυμναστήριο και είχε αναδείξει προ ημερών  το neakriti.gr ,η έλλειψη χρημάτων βάζει τοίχο στα σχέδια για την δρομολόγηση των εργασιών .

"Είναι ντροπή να έχουμε ένα στάδιο στολίδι και να μην το έχουμε. Η Περιφέρεια Κρήτης  έχει σταθεί αρωγός και πρέπει να την ευχαριστήσουμε ,καθώς η πολιτεία έχει σταματήσει πλέον τις επιχορηγήσεις ," τονίζει ο κ. Μπαριτάκης εξηγώντας ότι" έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 300.000 ευρώ που αφορά αποκατάσταση των ζημιών, την αντικατάσταση κουφωμάτων, την τοποθέτηση ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου το κτίριο να πάρει την μορφή που του αρμόζει. Απαιτείται η υπογραφή της σύμβασης η οποία και εκτιμώ ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. "

"Είμαι αισιόδοξος ότι το 2016 θα έχει τελειώσει η συγκεκριμένη φάση και θα απαιτείται πλέον μόνο η τοποθέτηση της καθαρά αθλητικού εξοπλισμού για να πάρει επιτέλους το Στάδιο σάρκα και οστά να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί αθλητές της περιοχής μας που διψούν για αθλητισμό αλλά και γενικότερα και διοργανώσεις"διαμηνύει ο Δήμαρχος της Βιάννου.

Να σημειωθεί  ότι το έργο το είχε μπει το 2004 στο Ολυμπιακό πρόγραμμα Ελλάδα  2004 με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να προχωράει στην εξασφάλιση ενός κονδυλίου  ύψους 800.000 ευρώ . Από αυτό το πόσο δόθηκαν  μόλις 150.000-170.000 ευρώ για τις κτιριακές υποδομές. Ωστόσο τα υπόλοιπα χρήματα έκαναν φτερά και δεν δόθηκαν ποτέ και λίγα χρόνια αργότερα  εξασφαλίστηκε ένα ακόμη κονδύλι ύψους 120.000 ευρώ χρήματα με τα οποία ολοκληρώθηκαν βασικές εργασίες που είχαν σχέση με το κτιριακό αλλά και υπήρξε η τοποθέτηση της στέγης , τζαμιών κλπ.

Ωστόσο όσο τα χρόνια περνούσαν ,  οι λέξεις εγκατάλειψη και καταστροφή στοίχειωναν  το κτίριο με κερασάκι στην τούρτα οι βανδαλισμοί που υπέστη από αγνώστους.

Και μπορεί η πολιτεία να αδιαφορεί ,αυτό όμως δεν ισχύει με τον  Δήμαρχο που δεν θέλει να βλέπει να ρημάζει άλλο πλεον ανενόχλητο το Στάδιο.  Μάλιστα αναμένεται να συναντηθεί άμεσα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και η τοπική κοινωνία ευελπιστεί επιτέλους η εικόνα της εγκατάλειψης και της λεηλασίας να αλλάξει άμεσα και να δώσει στη θέση της σε ένα Στάδιο ,καμάρι όχι μόνο για τη Βιάννο και το νομό Ηρακλείου αλλά και για την Κρήτη γενικότερα.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News