default-image

Συζήτηση Θραψανιώτη – γγ. υπ.Εργασίας για συμβάσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κρήτη
Συζήτηση Θραψανιώτη – γγ. υπ.Εργασίας για συμβάσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με κεντρικό θέμα τις συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τη μετενέργεια και τον κίνδυνο να μείνουν ακάλυπτοι ορισμένοι υπάλληλοι, πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κ. Άννα Φανουράκη, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας η κ. Μαρία Φαζού, μέλος του ΔΣ ΕΚΛ και Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου, και ο κ. Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου.

Στο υπουργείο Εργασίας τέθηκε το ζήτημα της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η ανάγκη επέκτασης της μετενέργειας για όσες συλλογικές συμβάσεις βρίσκονται στον ΟΜΕΔ έως ότου λήξει η απεργία των δικηγόρων. Αναδείχτηκε ο υπαρκτός κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτοι από συμβάσεις οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την εποχή που γίνονται οι προσλήψεις για τη νέα τουριστική περίοδο. Τονίστηκε επίσης η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στους χώρους εργασίας καθώς και η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του ΣΕΠΕ στο νομό Λασιθίου και η ένταση των ελέγχων. Επίσης τονίστηκε το θέμα της χρονικής επέκτασης του επιδόματος ανεργίας.

Ο κ. Νεφελούδης υποσχέθηκε να είναι σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου ώστε να βρεθεί λύση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον σύνδεσμο ξενοδόχων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News