default-image

Ν. Ξυδάκης: Να έρθει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Αιγαίο 

Κρήτη
Ν. Ξυδάκης: Να έρθει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Αιγαίο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπα Κι Μουν αντί να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, θα πρέπει ειδικά αυτές τις στιγμές να έρθει στο Αιγαίο και στα σύνορα προς τα Δυτικά Βαλκάνια, για να διαπιστώσει πως η Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, γίνεται κομμάτια από ακραίες πολιτικές σε Ευρώπη και Τουρκία, δήλωσε στο Ράδιο 9.84 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα κ. Νίκος Ξυδάκης.

Όπως είπε η Ε.Ε. είναι ένα βήμα πριν την διάλυση αν η λογική των χωρών του Βίζεγκραντ  επικρατήσει. Είναι προφανές ότι η φιλολογία για την Σένγκεν και την Ελλάδα κατά τον ίδιο υποκρύπτει την αδυναμία να ανανεώσουν χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία της αναστολής της σε διμερείς αποφάσεις με άλλες χώρες και έτσι πίσω από την Ελλάδα κρύβουν όλοι ότι αν ανανεώσουν τις αναστολές αυτές τότε ουσιαστικά η Σένγκεν καταρρέει.

Ο Νίκος Ξυδάκης θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παίξει ρόλο στις πληροφορίες για  περιορισμό των ροών, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι περιοχές όπως η Κρήτη σε αυτή τη φάση δεν τις εμπλέκει ο όποιος σχεδιασμός κατανομής προσφύγων και μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News