Κρήτη

Φτιάξε τη μάσκα σου και στόλισε την πόλη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς 2016 γίνεται διαγωνισμός Αποκριάτικης Μάσκας, στον οποίο καλούνται να πάρουν μέρος σύλλογοι, σχολεία και οργανισμοί. Οι μάσκες θα στολίσουν το Ηράκλειο!

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης- (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), τον δήμο Ηρακλείου, τη ΔΗΚΕΗ, οι Ομάδες του Κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού και ο Εμπορικός σύλλογος.

Σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές, δημιουργήστε μια μάσκα 1 μέτρο επί 0,5 μέτρα που να αντέχει στις καιρικές συνθήκες και παραδώστε την μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Πολύκεντρο Νεολαίας για το στολισμό της πόλης. Η καλύτερη μάσκα θα βραβευτεί με ένα ξεχωριστό δώρο.

Παράλληλα, οργανώνεται παιδική εκδήλωση σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 17.45 στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης του Αγίου Μηνά.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το παιδικό συγκρότημα έντεχνου rock "the unstoppable" και συνεχίζεται με χορογραφίες από τις σχολές σύγχρονου και παραδοσιακού χορού της πόλης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι σχολές σύγχρονου χορού Duende Dance Academy, DanziAmo ,Tέχνη Χρώ, Dance Fusion , Tango Salon, Νούς και Σώμα, Zumba with Cindy ενώ στους παραδοσιακούς χορούς συμμετέχουν ο Λαογραφικός όμιλος Χνάρη , η σχολή χορού και μουσικής "Οι Κρείττονες" το παραδοσιακό εργαστήρι χορού "Ζορμπάς" και το παραδοσιακό τμήμα της σχολής Τέχνη Χρώ.

Σχόλια