default-image

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο

Κρήτη
Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πιάνου που πραγματοποιήθηκε με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Το Φεστιβάλ Πιάνου διοργάνωσε η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου.

Ο Τίτος Γουβέλης, ο Νίκος Νικόπουλος, η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Δημήτρης Καρύδης και ο Πέτρος Μόσχος έδωσαν υπέροχα ρεσιτάλ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του Φεστιβάλ προσφέρθηκαν τρεις συναυλίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Το χθεσινό ρεσιτάλ για δύο πιάνα σε έργα Mozart κ.α. από τους Δημήτρη Καρύδη και Πέτρο Μόσχο,  παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιάννης Ρασούλης, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Γιάννης Ξυλούρης και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «…Σπουδαίοι, πολυβραβευμένοι Έλληνες μουσικοί αναγνωρισμένοι διεθνώς, όχι μόνο αγκάλιασαν την προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου, αλλά πρόσφεραν ανιδιοτελώς, πέραν του προγράμματος, 2 επιπλέον ρεσιτάλ για ευπαθείς ομάδες και ένα ακόμη στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων… Πρέπει να επισημάνω ότι εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου, εκφράζουν τόσο το όραμα μας για τον πολιτισμό, όσο και τον συνολικό σχεδιασμό που έχουμε για την λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού μας Κέντρου, με επικεφαλής των διευθυντή της Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη. Ευελπιστούμε ότι το Φεστιβάλ αυτό θα έχει και συνέχεια. Ότι θα εμπλουτιστεί με σχετικά εκπαιδευτικά και διαγωνιστικά καλλιτεχνικά προγράμματα, συμβάλλοντας στην ταυτότητα που οραματιζόμαστε για τον χώρο αυτό..».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News