default-image

Ευθανασία αδέσποτων: Η επίσημη απάντηση του Δ. Ηρακλείου

Κρήτη
Ευθανασία αδέσποτων: Η επίσημη απάντηση του Δ. Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση στις ανησυχίες των φιλόζωων που είχαν οξυνθεί μετά από δήλωση του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη για τα αδέσποτα και το ενδεχόμενο ευθανασίας τους έδωσε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.

«Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, στο σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής, σκέψη για την αντιμετώπιση του  προβλήματος των αδέσποτων ζώων με ευθανασία.» τονίζει χαρακτηριστικά σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης ενοχλήθηκε φανερά μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί σε Πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο αλλά και τις σφοδρές  αντιδράσεις που έχουν προκληθεί έπειτα από τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό για ευθανασία των αδέσποτων ζώων.

Άμεση ήταν η αντίδραση από τη δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" στελέχη της οποίας επισήμαναν ότι είναι κατά οποιασδήποτε πρότασης που έχει να κάνει με την ευθανασία, ενώ η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κατήγγειλε την δήλωση ως σχέδιο εξόντωσης των αδέσποτων δια της "πολιτισμένης " μεθόδου της ευθανασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ο κ. Ινιωτάκης υποστήριξε ότι στη συνέντευξη που έδωσε εξέφρασε απλά και μόνο τον προβληματισμό του και παράλληλα την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο  τα τελευταία χρόνια με τα αδέσποτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News