default-image

Μαθητές Δημοτικού έμαθαν πως να προφυλάσσονται απο τον H1N1

Κρήτη
Μαθητές Δημοτικού έμαθαν πως να προφυλάσσονται απο τον H1N1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκπαιδευτικές κοινότητες θωρακίζονται απέναντι στην γρίπη που ταλαιπωρεί αυτό το διάστημα μικρούς και μεγάλους λαμβάνοντας μάλιστα αξιόλογες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και πρόληψη κυρίως των μαθητών ,λίγα 24ώρα μετά και την πρωτοβουλία που είχε λάβει το Υπουργείο Παιδείας ,όπως είχε αναδείξει το neakriti .gr ,για την έξαρση του H1N1 στα σχολεία στέλνοντας πρόσφατα επείγουσα εγκύκλιο στα σχολεία για τη λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με αυτά τα δεδομένα δραστηριοποιήθηκε άμεσα, προχωρώντας σήμερα στην πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης με ομιλητή τον γιατρό του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Παπαδήμα που προφέρθηκε να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη δράση του Συλλόγου Γονέων.

Οι μαθητές ,χωρισμένοι ανά τάξεις, παρακολουθήσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του επιστήμονα που με τον δικό του τρόπο κατάφερε να περάσει το μήνυμα της πρόληψης ,αναφερόμενος σε συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό την προφύλαξη.

Τήρηση κανόνων υγιεινής, σωστό και συχνό πλύσιμο χεριών με αντισηπτικό, αποφυγή χώρων όπου συνωστίζονται αρκετά άτομα, άρρωστα ενδεχομένως, που μπορεί να ανήκουν ακόμη  και σε ευπαθείς ομάδες ,και ενημέρωση των παιδιών προς τους γονείς τους μόλις νιώσουν αδιαθεσία και κόπωση, αποτέλεσαν μερικές από τις πιο σημαντικές οδηγίες που παρείχε ο κ. Παπαδήμας.

Ο γιατρός μάλιστα στο πλαίσιο της ενημέρωσης δέχτηκε και ερωτήσεις από τα παιδιά γεγονός που μαρτυράει και την προθυμία των ίδιων προσωπικά,  να πάρουν ατομικά μέτρα προφύλαξης απαντώντας με απλό και συνάμα κατανοητό τρόπο σε όλες τους τις απορίες.

Να σημειωθεί παντως ότι ήδη, με βάση σχετικά ενημερωτικά σημειώματα διευθυντών σχολικών μονάδων προς τους γονείς, έχουν διαπιστωθεί κρούσματα της επικίνδυνης παραλλαγής της γρίπης σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου ενώ  απευθύνονται επείγουσες προειδοποιήσεις στους γονείς να κρατούν στο σπίτι για πολλές μέρες τα παιδιά τους, εφόσον εκδηλώσουν συμπτώματα συναχιού, γρίπης και κυρίως πυρετού! Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", Γιώργος Μακράκης, επιβεβαίωσε την εικόνα αυτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι, το τελευταίο διάστημα έχουμε αυξητικές τάσεις κρουσμάτων ιώσεων στα σχολεία. Όχι βεβαίως απαραίτητα του συγκεκριμένου, επικίνδυνου ιού H1N1. Από σχετική ενημέρωση που έχουμε από συναδέλφους, σε πολλά σχολεία ανά το νομό, και σε διάφορες τάξεις λείπουν καθημερινά αρκετά παιδιά. Συνήθως, όταν σε μια τάξη αρρωστήσουν 1-2 παιδιά, μετά έχουμε έναν πολλαπλασιασμό. Αρρωσταίνουν και απουσιάζουν 4, 5 και 6 παιδιά της τάξης. Πέρα από τα ίδια τα παιδιά, την περίοδο αυτή έχουμε απουσίες άνω του κανονικού, του συνηθισμένου, και από πλευράς εκπαιδευτικών. Η εικόνα αυτή απαντάται γενικώς στο νομό Ηρακλείου. Όχι μόνο εντός της πόλης αλλά και σε σχολεία της ενδοχώρας.

Ενώ αισιόδοξη νότα αποτελεί το γεγονός ότι μόλις τις τελευταίες ώρες  υπάρχει αντιστροφή του κλίματος με μικρή υποχώρηση του αριθμού των περιστατικών.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News