Κρήτη

Προετοιμάζεται το 5ο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων

Άρχισε η προετοιμασία του 5ου παγκρήτιου φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία του νησιού, τα δίκτυα διανομής και τα super market, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 2 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το φόρουμ χαρακτηρίζεται ως κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός και έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της κρητικής διατροφής.

Το 5ο παγκρήτιο φόρουμ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.

«Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές», τονίζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το παγκρήτιο φόρουμ περιλαμβάνει συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και έκθεση κρητικών προϊόντων.

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Με την έναρξη της προετοιμασίας του 5ου παγκρήτιου φόρουμ, ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, Β' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Θωμάς Φορτετσανάκης, τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και για τη διαφοροποίηση του κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, από την πλευρά του, κάλεσε αγρότες και ξενοδόχους να επωφεληθούν από τη διοργάνωση, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα σε διάστημα ολίγων ωρών να συναντηθούν στον ίδιο χώρο με δεκάδες ενδιαφερόμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ανακοινώθηκε, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (υπεύθυνη η Λένα Στεφανουδάκη, τηλ: 2810 247034, stefanoudaki@ebeh.gr) και στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: www.ebeh.gr.

Σχόλια