default-image

Στο ΠΑΓΝΗ έφθασαν σήμερα τα εμβόλια "Mantoux"

Κρήτη
Στο ΠΑΓΝΗ έφθασαν σήμερα τα εμβόλια "Mantoux"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καθυστέρηση ενός χρόνου έφθασαν σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τα περίφημα εμβόλια '' Mantoux '' για τη φυματιναντίδραση, σύμφωνα με τον λομοξιολόγο και υπεύθυνο του γραφείου εμβολίων Μανόλη Γαλανάκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο γιατρός εκτιμά μάλιστα πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να σηματοδοτεί την ομαλοποίηση της αγοράς στο συγκεκριμένο σκεύασμα, επισημαίνοντας τις υπόλοιπες ελλείψεις αλλά και τις υψηλές τιμές κάποιων εμβολίων που είναι απαγορευτικές για αρκετούς γονείς προκειμένου να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι γιατροί τόσο εντός των νοσοκομείων όσο και οι παιδίατροι κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου τα παιδιά να θωρακιστούν έναντι ιώσεων κι λοιπών ασθενειών.  

Αναφορικά με τον Η1Ν1 ο λοιμοξιολόγος εξηγεί πως οι ιώσεις είναι πολλές αυτή την περίοδο αλλά πρέπει να κινούμαστε στη λογική της πρόληψης αντί του πανικού.

 Εφιστά την προσοχή μας λέγοντας ότι η γρίπη απαιτεί να την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και ότι ο εμβολιασμός απαιτείται να γίνεται από το Νοέμβριο και όχι το Φεβρουάριο. Εξηγεί τέλος ότι όταν χρειάζεται και για παιδιά που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας , πως ο εμβολιασμός εκτός εποχής γίνεται πάντα υπό την καθοδήγηση των γιατρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News